• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Volledige waterpolotop ontslagen na Sportweekend-reportage

  Veel golven in het Belgische waterpolowereldje.

  De Belgische zwembond heeft een abrupt einde gemaakt aan de samenwerking met de beleidsmakers in het waterpolo. De directeur van het waterpolo, Fabrice Weise, had in een reportage in Sportweekend de financiële werking van de zwembond aan de kaak gesteld.

  In de Sportweekend-reportage lanceerde de top van het waterpolo snoeiharde kritiek aan het adres van de overkoepelende zwembond KBZB en diens voorzitter Michel Louwagie.

  Volgens de waterpolowereld doet de zwemfederatie te weinig voor het waterpolo en vloeit het geld dat het waterpolo genereert niet terug naar het waterpolo, maar naar het zwemmen.

  Gisteren hebben de beleidsmakers van het waterpolo samengezeten met de top van de zwembond. Daarbij Fabrice Weise en Sarah Scaillet, de Vlaamse en Waalse leden van het directiecomité. Fabrice Weise had in de tv-reportage gezegd dat waterpolo het zwemmen sponsort en het financiële plaatje binnen de KBZB niet transparant is.

  Het kwam tot een stemming over de positie van de beleidsmakers en die bleek noodlottig voor Weise en co. "De KBZB heeft beslist om het mandaat van het (volledige) directiecomité waterpolo met onmiddellijke ingang te beëindigen", klinkt het vandaag.

  "Deze beslissing is tot stand gekomen na 2 van de 3 leden van dit comité gehoord te hebben. Ze is genomen met unanimiteit. De Raad van Bestuur van de KBZB zal zo snel mogelijk overgaan tot de benoeming van een nieuw directiecomité voor waterpolo."

  De reportage in Sportweekend: