• home
 • video
 • pas verschenen

  Toulalan volgt coach Gourvennec naar de uitgang bij Bordeaux

  Toulalan speelde 60 wedstrijden voor Bordeaux.

  Jérémy Toulalan (34) is niet langer een speler van Girondins Bordeaux. De veteraan gaf zijn ontslag bij de Franse club uit solidariteit met Jocelyn Gourvennec, die eerder vandaag werd bedankt voor bewezen diensten.

  Jérémy Toulalan kwam in de zomer van 2016 terecht bij Girondins Bordeaux na eerdere avonturen bij Nantes, Lyon en Monaco. De 36-voudige Franse international kwam in anderhalf jaar 60 keer in actie bij de Girondins.

  Maar de Franse veteraan is het niet eens met de beslissing van de club om coach Jocelyn Gourvennec te ontslaan. Toulalan vroeg daarom om zijn contract, dat nog tot het einde van het seizoen liep, te ontbinden. Het bestuur stemde in met deze vraag.

  Toulalan was de enige speler bij Bordeaux die dit seizoen in alle wedstrijden in de Franse competitie meespeelde. De Girondijnen kennen een teleurstellend seizoen in de Ligue 1 en staan momenteel op de 13e plaats.

  Volgens verschillende media zal Michel Preud'homme de opvolger worden van Gourvennec, maar daarover is nog geen nieuws bij de Franse club.

  Bordeaux maakte het nieuws op Twitter bekend: