• home
 • video
 • pas verschenen

  Sean Dyche: "Eet ik wormen? Ja, en ik rook uitlaten en kauw stenen als ontbijt"

  Eet Sean Dyche nu wormen of niet? "Ik deed maar alsof", zegt hij zelf.

  Volgens een ex-ploegmaat zou de huidige Burnley-coach Sean Dyche zijn schorre stem te danken hebben aan een dieet van regenwormen. Maar Dyche zelf doet dat nu af als een broodjeaapverhaal.

  Op een Deense podcast vertelde Søren Andersen, die met Sean Dyche samenspeelde bij Bristol City, dat de huidige Burnley-coach wel eens een wormpje uit de grond haalt en binnenslokt.

  "Misschien heeft hij zijn schorre stem wel hieraan te danken", suggereert Andersen. "Want bij elke training speelde hij er wel eentje naar binnen. Het was vreselijk. Ik heb zoiets nog nooit gezien."

  Dyche zelf ontkent alles en wijst op de goedgelovigheid van zijn ex-ploegmaat. "Ja, want ik rook ook uitlaten en eet kiezelstenen als ontbijt. Die 3 dingen samen zorgen voor mijn stemgeluid."

  "Maar serieus nu. Het was maar wat spielerei. Ik haal die truc regelmatig uit. Je laat een dikke, sappige worm uit je mond hangen en doet alsof je aan het kauwen bent. Maar later spuw je hem uit en spoel je je mond met water."

  "Søren heeft zich wellicht iets te veel laten meeslepen. Hij draaide zich wellicht net om toen ik de worm uitspuwde. Maar het is een leuke kerel. Voor alle duidelijkheid: ik eet geen wormen en heb dat nooit gedaan."