• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook O'Sullivan buigt voor Allen op Masters: "Ben blij dat het voorbij is"

  O'Sullivan was niet in zijn sas tegen Allen: "Misschien heb ik een virus?"

  Mark Allen heeft na Luca Brecel ook Ronnie O'Sullivan uitgeschakeld op de Masters snooker. "Ik voelde me duizelig", zocht O'Sullivan naar een verklaring voor de 6-1-pandoering.

  Ronnie O'Sullivan had de voorbije 2 jaar telkens de Masters gewonnen en is met 7 eindzeges ook de recordhouder. Maar een 8e komt er dit jaar niet bij.

  O'Sullivan had in de eerste ronde nog indruk gemaakt tegen Marco Fu, maar tegen Mark Allen, die eerder Luca Brecel had uitgeschakeld, kon hij zijn kansen niet voluit verdedigen.

  "Ik voelde me draaierig en zag dubbel uit mijn ogen", vertelde O'Sullivan. "Ik voelde me maar 60% en hoopte gewoon dat Mark foutjes zou maken."

  "Ik weet niet wat ik precies heb. Misschien een of ander virus. Ik ben blij dat het voorbij is. Als ik een voetballer was geweest, was ik wellicht niet komen opdagen, maar bij een individuele sport gaat dat niet."

  "Maar Mark verdiende zijn overwinning. Ik kan nu wat rusten en mij klaarmaken voor het volgende toernooi."

  Allen: "Ik heb al 2 jaar geen toernooi gewonnen"

  "Ik ga nu niet gaan zweven, maar ik ben wel naar hier gekomen om het toernooi te winnen", zegt Mark Allen. "Als ik naar huis zou gaan zonder trofee zou ik heel ontgoocheld zijn."

  "Maar ik haal veel vertrouwen uit deze overwinning. Ik heb al 2 jaar lang geen toernooi gewonnen. Het is tijd dat ik dit rechtzet."

  VIDEO: Hoogtepunten uit de match Allen-O'Sullivan