• home
 • video
 • pas verschenen

  Meunier over uitgefloten Neymar: "Ondankbaar van de fans"

  Neymar scoorde gisteren vier keer.

  PSG heeft gisteren het klasseverschil met de andere Franse clubs nog eens in de verf gezet. Dijon kreeg liefst 8 mokerslagen toegediend. Neymar speelde de tegenstander op een hoopje, maar was na afloop niet tevreden.

  De penalty tegen Dijon

  PSG tekende gisteren voor een 8-0-overwinning, de grootste zege in zijn clubgeschiedenis in het Parc des Princes. Neymar nam liefst 4 treffers voor zijn rekening en gaf ook nog eens 2 assists. De Braziliaanse vedette kreeg in de Franse sportkrant zelfs 10 op 10, iets wat niet te vaak voorvalt.

  Maar Neymar zag er niet echt gelukkig uit na zijn schitterende wedstrijd. De reden: de Braziliaan werd door een deel van de Parijse aanhang uitgefloten toen hij in de slotfase vanaf de stip de 8-0-eindstand vastlegde.

  Neymar nam de elfmeter voor zijn rekening en liet Cavani niet trappen. De Uruguayaan miste op die manier een afspraak met de geschiedenis, want hij had zijn 157e doelpunt in het shirt van PSG kunnen maken en had alleen recordschutter kunnen worden. Cavani, die één keer scoorde, deelt het record na gisterenavond met Zlatan Ibrahimovic.

  "Neymar was misschien wat rancuneus"

  "Edinson is niet de eerste de beste", vertelde Thomas Meunier na de wedstrijd tegen RMC Sport. "Hij speelt hier al enkele jaren en is altijd zeer correct geweest tegenover de clubs en de supporters. Maar bij deze penalty was Neymar vooraf aangewezen en hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen."

  "Als hij de bal aan Edinson had gegeven, dan zou dat mooi geweest zijn. Maar als het nu niet gebeurd is, dan zal het zondag wel zo zijn. Edinson zal het record verpulveren. Of Neymar op de hoogte was van het record? Geen idee."

  Was Neymar gekwetst door het boegeroep? "Hij was misschien wat rancuneus. De meeste spelers reageren op die manier. Als je 4 keer scoort en 2 assists geeft, dan is zo'n reactie van de supporters wat ondankbaar."

  De fans krijgen hun zin niet: Neymar neemt de penalty

  De grote Neymar-show tegen Dijon