• home
 • video
 • pas verschenen

  Marten Van Riel is de "Rijzende Ster" in internationaal triatlon

  Van Riel bij zijn overwinning in Japan.

  De Internationale triatlonfederatie ITU heeft Marten Van Riel verkozen tot "Rijzende Ster". De Belg wordt beschouwd als één van de atleten die de komende jaren veel successen zullen oogsten.

  Marten Van Riel boekte begin november in het Japanse Miyazaki zijn eerste Wereldbeker-overwinning. Een maand eerder wist hij ook podiumplaatsen te veroveren op de WB-manches van het Amerikaanse Sarasota (2e) en het Zuid-Koreaanse Tongyeong (3e).

  Nochtans was 2017 niet goed begonnen voor Van Riel. Begin februari liep hij een blessure op aan zijn heiligbeen, waardoor hij drie maanden niet kon lopen.

  "In het seizoen 2017 viel Van Riel ons niet voor het eerst op", zo klinkt het op de ITU-website. "Hij toonde in de World Triathlon Series dat hij zeer goed kan fietsen en werd in 2016 zelfs zesde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro."

  "Van Riel traint in een groep met elitesupersterren Mario Mola en Richard Murray. Hij is dus zeker een atleet die nog in het nieuws zal komen."

  Stijgt Marten Van Riel een plaatsje in de uitslag in Rio?

  Marten Van Riel verbaasde de wereld al een eerste keer met zijn zesde plaats op de Olympische Spelen in Rio. Mogelijk schuift hij 2 jaar later zelfs nog een plaatsje op, want volgens het hackerscollectief Fancy Bears legde de Zuid-Afrikaan Henri Schoeman, goed voor brons, een positieve test af.

  "De ITU is op de hoogte van de beweringen over een positieve test voor Schoeman", staat in een persbericht van de federatie. "Er is meteen een onderzoek geopend, in overleg met de atleet."

  Tweet: