• home
 • video
 • pas verschenen

  Deroo: "We willen zo lang mogelijk ongeslagen blijven"

  Sam Deroo klopte gisteren met zijn Poolse club Kedzierzyn-Kozle Maaseik in de Champions League. De Belg heeft het prima naar zijn zin in Polen. "Ik ben hier heel tevreden", vertelt hij aan Sporza.

  "Zo lang mogelijk ongeslagen blijven"

  De Champions League-wedstrijd tegen Maaseik was voor Kedzierzyn-Kozle een tussendoortje, want Sam Deroo zitten met hun hoofd al bij de Poolse beker. "Eind januari spelen we de Final 4, daar moeten we top zijn. Voor ons is dat de eerste belangrijke afspraak van het seizoen", vertelt Deroo.

  "We groeien naar ons beste niveau toe. In de competitie hebben we 17 wedstrijden op rij gewonnen en ook in de Champions League hebben we nog niet verloren. We hopen zo lang mogelijk ongeslagen te blijven."

  "Final 4 is ambitie"

  Op het WK voor clubs verloor Kedzierzyn wel 2 keer. "Dat was een minpunt, maar tegen die sterke ploegen hebben we toch ook mooie dingen laten zien. Met een team als Zenit Kazan, dat het WK voor clubs vlot gewonnen heeft, kunnen we niet wedijveren. Maar ik denk wel dat we bij de top 6 in Europa horen", zegt Deroo.

  "Het is toch onze ambitie om de Final 4 van de Champions League te halen. Het moet dan ook wel eens meezitten met de loting. Hopelijk kunnen we de Final 4 organiseren of halen we het niveau om de Final 4 te kunnen spelen."

  "Ik ben hier graag"

  Sam Deroo is bezig aan zijn derde seizoen bij Kedzierzyn-Kozle. "En ik heb nog een contract voor een jaar. Ik zie geen reden om dat niet uit te doen of zelfs te verlengen, want ik ben hier heel tevreden. Ik zit hier graag", zegt hij.

  "Dag in dag uit amuseer ik me hier en kan ik op topniveau spelen. Dan kun je alleen maar tevreden zijn. Mentaal en fysiek voel ik mij heel goed. Ik zit vrij dicht bij mijn topniveau en dat hoop ik ook te halen in de belangrijke wedstrijden, want het is dan dat je het moet tonen."