• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach van Goffin: "Ferme tik die ik niet zag aankomen"

  "Na eerste set niet meer dezelfde David", zegt Goffins coach.

  David Goffin heeft zijn status van schaduwfavoriet in Melbourne niet kunnen waarmaken. In ronde 2 moest hij het in een loden hitte afleggen tegen de Fransman Benneteau. "Ik denk niet dat het aan de warmte lag", zegt zijn coach Thierry Van Cleemput.

  "Ik had dit niet zien aankomen"

  "Dit is een ferme tik. Ik had dit niet zien aankomen", zegt Van Cleemput na de nederlaag van Goffin (ATP-7) tegen de nummer 59 van de wereld.

  "Integendeel: ik had verwacht dat David een goeie wedstrijd zou spelen. Het begon trouwens goed. David deed alles wat hij moest doen. Hij speelde snel en zijn opslag draaide."

  "Daarna kantelde de match tijdens een opslagspel waarin Benneteau enkele heel snelle ballen sloeg. Voor wat er daarna gebeurd is, heb ik eerlijk gezegd nog geen verklaring. Wat vaststaat, is dat het na die eerste set niet meer dezelfde David was."

  "Laten we hier geen drama van maken"

  De 27-jarige Goffin en de 36-jarige Benneteau moesten hun partij onder een loden hitte afwerken. "Maar ik denk niet dat het aan de warmte lag", zegt Van Cleemput. "David heeft trouwens zelf gezegd dat hij nog een vijfde set had kunnen spelen."

  "Hij was alleen niet meer in staat om de slagen te produceren. Ik vind het vervelend dat ik er geen verklaring voor heb, maar echt bezorgd ben ik niet. Raonic heeft verloren, Pouille heeft verloren, Sock heeft verloren, Dimitrov heeft bijna verloren, Tsonga ook..."

  "We hebben een samenhangend programma opgemaakt, met de Hopman Cup, om de druk af te houden en hij heeft daar heel goed gespeeld. Dit viel niet te voorspellen, maar David is geen machine."

  "Ik heb al vaker gezegd dat David 100% moet zijn. Als er kleine dingen zijn die minder vlotten, wordt het een ander verhaal."

  "Maar laten we hier nu geen drama van maken. Dit is slechts één grandslamtoernooi. Je moet de tijd nemen om dit rustig te analyseren en er vervolgens zo snel mogelijk weer staan."