• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: 5 magistrale momenten van tovenaar Ronaldinho

  Ronaldinho hangt zijn schoenen aan de haak.

  Ronaldinho neemt afscheid van zijn carrière als profvoetballer. De balkunstenaar deed in de truitjes van Brazilië en Barcelona heel wat supporters watertanden. Herbekijk 5 van de mooiste momenten uit zijn voetbalcarrière.

  Onvergetelijke beweging tijdens opwarming

  Tijdens de opwarming voor een wedstrijd met AC Milan besluit Ronaldinho even te jongleren met de bal. Hij sluit zijn actie af door de bal tussen een van de hulptrainers zijn benen te spelen.

  Staande ovatie in het hol van de leeuw

  19 november 2005 zou een onvergetelijke avond worden voor Ronaldinho. Hij was met Barcelona op bezoek bij rivaal Real Madrid. De Braziliaan speelde een dijk van een match. Hij scoorde twee keer en kreeg uiteindelijk een staande ovatie van het thuispubliek. Ongezien.

  Zijn omhaal tegen Villarreal

  Een van de mooiste goals die de Braziliaan ooit scoorde was de 4-0 tegen Villarreal. Op 25 november 2006 pakte hij in de 88e minuut uit met een ongelooflijke omhaal. Hij nam de bal van Xavi aan met zijn borst en knalde de bal dan over zijn hoofd binnen. 

  Ongelooflijke vrijschop tegen Engeland

  In 2002 won Ronaldinho het WK. Brazilië schakelde op dat toernooi onder andere Engeland uit in de kwartfinales. Brazilië maakte een achterstand goed door een goal van Rivaldo net voor de rust en een heerlijke vrijschop van Ronaldinho na de rust. Vanaf 30 meter draaide hij het leer met zijn rechtervoet in de verste hoek. Was het de bedoeling, of niet? Het blijft alleszins wondermooi.

  Zijn typische passeerbeweging

  Zoals elke grote voetballer heeft ook Ronaldinho zijn typische passeerbeweging. Daarmee heeft de Braziliaanse voetbalster veel verdedigers in de wind gezet.