• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI-baas: "Ik vroeg Armstrong in een brief om niet naar de Ronde te komen"

  In 2005 reed Armstrong de Ronde als renner, in 2018 komt hij als gast.

  Dat Lance Armstrong straks naar de Ronde van Vlaanderen komt, is dik tegen de zin van UCI-baas David Lappartient. "Ik heb mijn mening gegeven aan Wouter Vandenhaute", zegt Lappartient. "Maar Armstrong is een vrij man en ik kan hem niks verbieden."

  Lappartient: "Armstrong levenslang bannen"

  UCI-baas David Lappartient wil het imago van de wielersport zo goed mogelijk oppoetsen. Dat houdt ook in dat er voor recente dopingzondaars geen plaats is in de wielerwereld.

  Alle positieve oud-renners weren, is moeilijk. "De grens is 2011", zegt Lappartient in de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung. "Maar er zijn natuurlijk ook renners die levenslang geband moeten worden zoals Lance Armstrong."

  "Wou dat hij ook niet komt naar Ronde voor toeristen"

  Lappartient fronst dan ook zijn wenkbrauwen dat Armstrong dit seizoen afzakt naar de Ronde van Vlaanderen. "Dat is geen goed idee", zegt de UCI-baas (foto).

  "Ik heb organisator Wouter Vandenhaute mijn mening gegeven in een intens gesprek. Maar Armstrong is een vrij man en ik kan hem niet verbieden om een lezing te geven in een Belgische universiteit, de vrijdag voor de Ronde."

  "Positief voor de wielersport is het alvast niet. Ik heb Armstrong een brief geschreven om er zeker van te zijn dat hij niet komt opdagen tijdens de Ronde van Vlaanderen zelf of de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen."