• home
 • video
 • pas verschenen

  Kapitein Seck volgt Clement van Waasland-Beveren naar Genk

  Seck gaat bij Genk voetballen.

  0 / 0

  Seck gaat bij Genk voetballen.

  De kogel is door de kerk. Ibrahima Seck verlaat Waasland-Beveren en trekt naar Racing Genk. De club van trainer Philippe Clement stak haar interesse in de Senegalees al lang niet meer onder stoelen of banken. Seck tekent een contract voor 3,5 jaar.

  De 28-jarige Seck kwam in de zomer van 2016 naar Waasland-Beveren. Hij kwam toen over van de Franse tweedeklasser Auxerre. Op het einde van dit seizoen was hij einde contract op de Freethiel, maar hij verlaat de club dus een half jaar eerder.

  Hij volgt zijn ex-coach Philippe Clement naar Genk. Voor Genk is de Senegalees de eerste wintertransfer. Hij zette zijn krabbel onder een overeenkomst tot midden 2021.

  "Seck is een leider op het veld", verklaart Genk de interesse. "Hij is groot en heeft veel loopvermogen. Hij voegt duelkracht toe aan de selectie." Bij Genk krijgt Seck rugnummer 17.

  Bij Waasland-Beveren zal hij alleszins gemist worden want Seck stond dit seizoen al elke wedstrijd aan de aftrap, in de beker en de competitie, en droeg bovendien de kapiteinsband.

  Waalsand-Beveren bedankte Seck voor alle mooie momenten: