• home
 • video
 • pas verschenen

  Benevento-kapitein Lucioni krijgt dopingschorsing van een jaar

  Lucioni (archief) is de kapitein van rode lantaarn Benevento.

  Fabio Lucioni is voor een jaar geschorst door het Italiaanse antidopingagentschap NADO. De verdediger werd op 10 september betrapt op het gebruik van een anabole steroïde. Lucioni ging meteen na de uitspraak in beroep.

  De kapitein van Benevento, de laatste in de Serie A, werd gisteren door het NADO een jaar schorsing opgelegd. Lucioni testte, na de thuiswedstrijd tegen Torino op 10 september, positief op clostebol, een anabole steroïde. Zijn advocaat zei meteen na de uitspraak dat Lucioni in beroep gaat.

  Lucioni verklaarde dat hij de dopingregels onbewust had gebroken. Hij vermoedde dat de verboden stof in een genezende spray zat, die hij toegediend kreeg door de clubarts, Walter Giorgione. Giorgione zelf kreeg een straf opgelegd van 4 jaar.

  Benevento kende een rampzalige seizoensstart in de Serie A. Het verloor de eerste 14 wedstrijden, een Europees record. Benevento heeft momenteel 7 punten na 20 wedstrijden.

  Benevento haalt trekt zoon Cannavaro aan

  Naast de schorsing had Benevento ook transfernieuws te melden: Christian Cannavaro maakt de overstap van Sassuolo. De 18-jarige middenvelder is de zoon van voetbalcoryfee Fabio Cannavaro, die momenteel coach is bij Guangzhou Evergrande (in China).