• home
 • video
 • pas verschenen

  Absurd: NBA-spelers gaan op de vuist en worden uitgesloten

  De vechtpartij tussen Bjelica en Afflalo.

  De wedstrijd tussen Orlando en Minnesota van vannacht is opgeschrikt door een vechtpartij tussen Arron Afflalo en Nemanja Bjelica. Ploegmaats en scheidsrechter moesten tussenkomen om de twee kemphanen te bedaren. Beide spelers werden uitgesloten voor de rest van de wedstrijd.

  Er waren nog 8 minuten te spelen in het tweede kwart tussen de Orlando Magic en Minnesota Timberwolves toen de twee spelers met elkaar op de vuist gingen. Amper 4 minuten eerder kregen beide spelers ook al een technische fout tegen.

  Orlando-spelers Arron Afflalo haalde na een fysiek duel met Nemanja Bjelica uit naar de Serviër. "Ik wil niet in de slachtofferrol kruipen, want dit is deel van het spel", zei Bjelica. "Maar hij haalde uit naar mij. Ik probeerde mij enkel te verdedigen en hem te kalmeren."

  Beide spelers werden meteen van het veld gestuurd en moeten nu vrezen voor een schorsing. Afflalo reageerde na afloop niet op het voorval.

  Bekijk hier de vechtpartij:

  Niet het eerste voorval in de NBA

  Deze vechtpartij is geen alleenstaand feit in de NBA dit seizoen. Eerder ging ook de Spanjaard Serge Ibaka op de vuist met James Johnson.

  En ook tijdens de wedstrijd tussen de Houston Rockets en de LA Clippers laaiden de emoties hoog op. Toen werden Trevor Ariza en Blake Griffin van het veld gestuurd.