• home
 • video
 • pas verschenen

  O'Sullivan imponeert op Masters: "Hij speelt in een ander universum"

  Ronnie O'Sullivan overklaste Marco Fu.

  Ronnie "The Rocket" O'Sullivan heeft zijn bijnaam weer alle eer aangedaan op de Masters. Tegen Marco Fu raasde hij als een raket naar de kwartfinales. "We hebben de allerbeste Ronnie gezien vandaag", sprak ex-wereldkampioen John Parrott.

  Ronnie O'Sullivan, die de Masters al 7 keer won, liet in de 1/8e finales geen spaander heel van Marco Fu. De Hongkonger kon in de eerste 4 frames geen enkele bal potten. Zijn enige punten kwamen er na foutjes van O'Sullivan.

  Die liet in de eerste 3 frames breaks optekenen van 120, 121, 50 en 74. Ook na een korte onderbreking ging "The Rocket" door op zijn elan, met een nieuwe centurybreak van 112. O'Sullivan won uiteindelijk met een kurkdroge 6-0, in een wedstrijd die amper 1u22' duurde. "Hij speelt in een ander universum", luidde het op de Twitter-account van de snookerfederatie.

  Ook analist John Parrott, de wereldkampioen van 1991, was danig onder de indruk van O'Sullivan. "We hebben vandaag echt de allerbeste Ronnie gezien. Zijn focus was uitmuntend. Elke keer hij aan de tafel kwam, had je het gevoel dat het al beslist was. Fu had geen schijn van een kans."

  "Om eerlijk te zijn voel ik me echt niet lekker", verraste O'Sullivan na de partij. "Ik denk dat ik met een virus sukkel, ik voel me al enkele dagen wat duizelig. Ik heb vandaag op instinct gespeeld, zonder na te denken."

  Bekijk enkele video's: