Ga naar de inhoud

meest recent

Match tussen Estoril en Porto stopgezet wegens instortingsgevaar tribune

 di 16 januari 2018 10:45
De fans in het Antonio Coimbra da Mota-stadion werden meteen in veiligheid gebracht.
De wedstrijd in de Portugese competitie tussen Estoril en Porto werd gisteravond kort na de rust gestaakt. Een deel van het uitvak stond namelijk op instorten. De supporters werden het veld opgestuurd. De wedstrijd werd niet meer hervat.

Tijdens de match tussen de laatste en de leider voor deze speeldag ontstonden scheuren in het beton van de tribune. De politie besloot onmiddellijk over te gaan tot ontruiming.

De honderden fans van Porto die in het uitvak van de tribune zaten, werden richting het veld gedirigeerd. Enkelen raakten daarbij lichtgewond en hadden medische hulp nodig. 

Het kleine Estádio António Coimbra da Mota van Estoril is in 1939 gebouwd en heeft een capaciteit van 8.000 zitplaatsen. Rode lantaarn Estoril leidde met nog 40 minuten op de klok met 1-0. Porto volgt nu met een match minder op 1 punt van nummer 1 Lissabon. Estoril meent dat de 2e helft op een nog te bepalen datum zal gespeeld worden.

Het beton in het stadion vertoonde heel wat scheuren:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De supporters van Porto werden op het veld gestuurd:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.