• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal en UCI spelen elkaar zwartepiet toe in zaak-Lambrecht

  Bjorg Lambrecht staat geboekstaafd als een talentvolle klimmer.

  Bjorg Lambrecht kreeg van de UCI geen startrecht in de Tour Down Under, omdat Lotto-Soudal te laat gemeld zou hebben dat de neoprof in 2018 zou koersen voor het team. Maar op Twitter slaat Lotto-Soudal terug: "We hebben ons volledige team al opgelijst en bevestigd per mail op 2 november en niet op 11 december zoals de UCI meldt."

  Lotto-Soudal: "Lambrecht kreeg te laat zijn logingegevens"

  Zoals een kind naar Sinterklaas verlangt, zo hard keek Bjorg Lambrecht uit om zijn profdebuut te maken in de Tour Down Under. Het 20-jarige toptalent wou zich vooral op Willunga Hill al eens meten met de betere klimmers. 

  Maar daags voor de start kreeg Lambrecht te horen dat hij zijn vuurdoop bij de profs moet uitstellen. De jonge klimmer moest minstens 6 weken (42 dagen) voor de start van de Tour Down Under zijn whereabouts ingevuld hebben. En Lambrecht deed dat pas 30 dagen voor de start.

  "Bjorg kreeg pas op 15 december zijn login voor zijn whereabouts, met de melding dat hij vanaf 17 december zijn verblijfsgegevens moest doorgeven om te kunnen starten in Australië", reageerde Lotto-Soudal.

  UCI: "Schuld van Lotto-Soudal" // Lotto: "We waren wel op tijd"

  Maar de UCI schuift de schuld in de schoenen van Lotto-Soudal, omdat de ploeg Lambrecht te laat geregistreerd zou hebben als neoprof. "De deadline was 5 december", zegt de UCI. "Maar de aanvraag van Lotto-Soudal was pas op 11 december binnen."

  "Niet waar", klinkt het bij Lotto-Soudal. "Wij hebben ons volledige team voor 2018 al opgelijst en bevestigd per mail op 2 november. En dus niet op 11 december zoals de UCI meldt in haar mededeling."

  Op Twitter staaft Lotto-Soudal die bewering met 2 documenten: de mail en lijst die het team verstuurde op 2 november. Een welles-nietesspelletje dus. Maar wie trekt aan het langste eind?

  Lotto-Soudal gooide 2 documenten op Twitter