• home
 • video
 • pas verschenen

  Alain Courtois deelt steek uit: "Gelukkig heeft Tour geen stadion nodig"

  Alain Courtois was/is ook de grote bezieler achter het Eurostadion.

  Het gemiste Euro 2020 heeft Brussels schepen van Sport Alain Courtois nog niet verteerd. In zijn speech op de voorstelling van de Grand Départ 2019 kwam de politicus, die ook de grote bezieler was/is van het Eurostadion, er nog even fijntjes op terug.

  Brussel was 1 van de 13 gaststeden van Euro 2020 en had uitzicht op de openingsmatch, maar vorige maand wierp de Europese voetbalbond (UEFA) de Belgische kandidatuur in de vuilnisbak. Reden: de soap rond het Eurostadion, waarvan de vergunningen maar niet in orde raakten.

  Onder meer een vergane buurtweg op de Heizelvlakte gooide roet in het eten. Courtois baalde enorm, maar troostte zich toen al met de komst van de Tour in 2019. "Gelukkig heeft de Tour geen stadion nodig en mag de koers zelfs over een buurtweg passeren", sneerde hij vandaag richting alle criticasters van het stadionproject.