• home
 • video
 • pas verschenen

  15 Red Flames op stage in Tubeke: "Belangrijk voor cohesie"

  De Red Flames trainen nog tot 22 januari in Tubeke.

  De Belgische voetbalvrouwen zijn tot 22 januari op stage in Tubeke. "Het is goed om nu samen te komen", vinden de Red Flames. "We profiteren er ook van om extra-sportieve activiteiten met de groep te doen."

  Serneels: "Beste omkadering bieden"

  15 Red Flames stonden vandaag op het trainingsveld van het KBVB-voetbalcentrum in Tubeke. "Het is een belangrijke periode om op kracht en fysiek te trainen. We proberen ook om de speelsters de beste omkadering aan te bieden, met de aanwezigheid van een sportpsycholoog", zegt bondscoach Ives Serneels.

  "Tijdens onze stage in november, toen we twee oefenmatchen speelden tegen Rusland, hebben we een nieuw trainingsprogramma dat focust op kracht op punt gesteld. Deze stage biedt de mogelijkheid om alles uit te testen."

  Het volgend sportieve project van de Red Flames wordt de Cyprus Cup in maart. "We zullen er 3 mooie ploegen tegenkomen: Tsjechië, Spanje en Oostenrijk. Het zal een goede basis zijn voor het vervolg van de WK-kwalificatiecampagne", weet Serneels.

  "In april spelen we tegen Portugal en Italië, onze voornaamste rivalen. We zijn met 9 op 9 goed begonnen aan de campagne. We kunnen dromen van de kwalificatie, maar we moeten realistisch blijven en match per match bekijken."

  "Belangrijk voor groepscohesie"

  Momenteel bestaat de selectie in Tubeke uit speelsters die actief zijn in het buitenland. Op de laatste dag sluiten ook de vrouwen uit de Belgische competitie nog aan. "Deze stage is belangrijk voor de groepscohesie", vindt Maud Coutereels van Rijsel. "Het is belangrijk om zich te verenigen met vriendinnen. Vijftien is een goed groepje. We kunnen intensief trainen. Iedereen heeft zin om hard te werken. Wat we hier doen zal trouwens ook voordelig zijn in clubverband."

  "Het is goed om samen te komen. We proberen om intensief en kwalitatief te trainen", bevestigt Janice Cayman, die bij Montpellier actief is. "We profiteren er ook van om extra-sportieve activiteiten met de groep te doen."

  Nog enkele foto's van de stage:

  Jan Mulder kwam ook een kijkje nemen: