• home
 • video
 • pas verschenen

  Ryan Giggs is de nieuwe bondscoach van Wales

  Giggs zat eerder al in de staf van Manchester United.

  Wales heeft de voormalige voetballer Ryan Giggs (44) aangesteld als zijn nieuwe bondscoach. Hij volgt de opgestapte Chris Coleman op bij het Welshe voetbalelftal. Giggs zal Wales naar het EK 2020 moeten loodsen.

  Ryan Giggs kende een fenomenale carrière als speler bij Manchester United, waar hij 24 jaar speelde. In zijn laatste jaar bij de club werd hij speler-coach in de staf van David Moyes. Toen die werd ontslagen, nam Giggs zelf even het roer over tot het einde van het seizoen. Nadien werd hij ook nog assistent van Louis van Gaal.

  Bij Wales volgt Giggs de opgestapte Chris Coleman op. Hij leidde Wales op het EK in Frankrijk nog voorbij de Rode Duivels naar de halve finales maar slaagde er niet in om de kwalificatie voor het WK in Rusland af te dwingen.

  "Ik ben erg trots dat ik me bondscoach van Wales mag noemen", reageerde Giggs. "Er staan ons verschillende mooie uitdagingen te wachten, zoals de Nations League en de kwalificaties voor het EK 2020."

  De eerste opdracht voor de nieuwe bondscoach is een oefeninterland tegen China op 22 maart.

  Bekijk enkele tweets over de aanstelling van Giggs: