• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuyens: "Niet verwachten dat Van Aert op het podium rijdt in klassiekers"

  Ploegmanager Nuyens tempert de verwachtingen.

  0 / 0
  Na een drukke winter rijdt Wout van Aert straks ook voor het eerst de klassiekers. "We mogen niet onderschatten welke opofferingen Wout doet om erbij te zijn in de voorjaarskoersen", zegt zijn ploegmanager Nick Nuyens.

  Nuyens: "Openingsweekend is nog onzeker"

  Na zijn Belgische titel kreeg Wout van Aert ook vragen over zijn wegprogramma. "Of Wout van de partij zal zijn in het openingsweekend, is nog onzeker", zegt Nick Nuyens, manager van Veranda's Willems-Crelan.

  "We hebben in grote lijnen zijn wegprogramma in het hoofd. Maar alles hangt af van hoe Wout zich voelt en hoe de komende weken verlopen."

  "Onderschat ook niet welke opofferingen Wout doet om op de weg te rijden. Hij schrapt enkele crossen waarin hij veel startgeld kon krijgen en in bepaalde klassementen komt hij er minder aan te pas. Die opofferingen tonen hoe enthousiast en gedreven hij is om op de weg te koersen."

  "Niet verwachten dat Wout voorjaarskoers wint"

  Wat mogen we verwachten van Wout van Aert in het voorjaar? "Niet te veel", zegt Nuyens. "Wout won onder meer al de proloog in de Ronde van België en de Grote Prijs Cerami. Maar een koers als de Omloop Het Nieuwsblad is een ander verhaal."

  "We mogen niet verwachten dat Wout op het podium zal eindigen of een voorjaarskoers zal winnen."

  "Na zijn eerste voorjaar moet Wout voor zichzelf bepalen of de klassiekers hem bevallen zijn en waar hij naartoe wil. Wil hij zich blijven focussen op het voorjaar of zet hij dat idee even in de koelkast en doet hij enkel voort in het veldrijden?"

  "Geloof erin dat we Parijs-Roubaix zullen rijden"

  Van Aert droomt ervan om te starten in Parijs-Roubaix. Maar krijgt Veranda's Willems-Crelan op 25 januari een wildcard? "Ik geloof in onze kansen", zegt Nuyens.

  "We hebben een troef met Wout van Aert. Hij is niet zomaar iemand, Wout is de wereldkampioen veldrijden. En hij heeft al wat laten zien op de weg. Hij is heel gedreven en ambitieus. Dat zijn allemaal argumenten om onze ploeg een wildcard te geven. Maar we beseffen dat er nog veel gegadigden zijn die Parijs-Roubaix willen rijden."