• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet: "Ik blijf kalm, maar ik moet aan mijn toekomst denken"

  Hoe ziet de toekomst van Simon Mignolet eruit?

  Simon Mignolet kreeg zondag een nieuwe tik van Jürgen Klopp. De Liverpool-coach zette concurrent Loris Karius in doel tegen Manchester City. De Rode Duivel reageert bij Sporza. "Na alles wat er dit seizoen al gebeurd is, weet ik waar ik aan toe ben en is de situatie duidelijker geworden."

  "Geen zware woorden gevallen met Klopp"

  Volgens de geruchtenmolen is het bankzittersstatuut van Simon Mignolet mee te verklaren door een felle ruzie met trainer Jürgen Klopp. "Ik heb die geruchten ook gehoord, maar er is absoluut niets van aan", countert Mignolet bij Sporza.

  "10 dagen geleden heb ik na de wedstrijd tegen Burnley een gesprek gehad met Klopp. In de kerstperiode hadden we weer geroteerd en ik vond dat dat geen gezonde situatie was en is voor een keeper."

  "Klopp heeft me toen verteld wat zondag bevestigd is geweest voor en na de match. Ik word daar natuurlijk niet blij van, maar er zijn achteraf zeker geen zware woorden gevallen."

  Karius lijkt Mignolet dus (definitief) voorbij in de pikorde. "Klopp heeft me dat eerlijk en persoonlijk gezegd in dat gesprek. Natuurlijk ben ik daar absoluut niet tevreden mee, maar ik moet een beslissing van de trainer altijd respecteren. Na alles wat er dit seizoen al gebeurd is, weet ik waar ik aan toe ben en is de situatie duidelijker geworden."

  "Ik had een voorgevoel"

  Voor Simon Mignolet is het een seizoen vol ups en downs. "Ik ben al drie keer kapitein geweest dit seizoen. Door de bizarre situatie heb ik na de match tegen Burnley (op 1 januari) ook om uitleg gevraagd."

  "Daarna speelden we tegen Everton in de FA Cup en na een langere break volgde de wedstrijd tegen Manchester City. Ik had dus wel een voorgevoel van wat er zou gebeuren en dat bleek correct te zijn."

  "Martinez was de eerste die me een bericht stuurde"

  Dan is de logische vraag: wat brengt de toekomst? "Ik probeer altijd rustig en kalm te blijven. Ik ben al eerder sterker gekomen uit zulke situaties."

  "Maar ik moet natuurlijk ook aan mijn eigen toekomst denken. Het enige wat ik kan doen is focussen op de trainingen en mijn best doen. Ik word 30 jaar en het WK komt eraan. Deze situatie kan niet te lang duren, dat is duidelijk. Meer kan ik er niet over kwijt."

  Vreest Mignolet dan ook voor zijn WK-ticket? "Bondscoach Martinez was gisteren toevallig op de wedstrijd en was de eerste die me achteraf een bericht gestuurd heeft. Dat apprecieer ik ten zeerste."

  "Ik weet dat hij veel vertrouwen in me heeft. In de laatste oefenmatch tegen Japan heb ik een goeie beurt gemaakt. Maar spelen is altijd belangrijk."