• home
 • video
 • pas verschenen

  Luc Wouters stopt met onmiddellijke ingang als scheidsrechter

  Wouters floot 15 jaar in de hoogste klasse.

  Luc Wouters heeft een punt gezet achter zijn professionele carrière als scheidsrechter. De 47-jarige Wouters ziet de combinatie met zijn job als burgemeester van Lummen niet meer zitten en zal dit seizoen geen matchen meer fluiten.

  Volgens een communiqué van de voetbalbond heeft Wouters afgelopen weekend tijdens de winterstage voor scheidsrechters in Tubeke besloten met onmiddellijke ingang te stoppen als scheidsrechter.

  "De combinatie van zijn job en de alsmaar hogere eisen die gesteld worden aan onze scheidsrechters maakten het voor hem niet meer mogelijk om op een professionele wijze wedstrijden voor te bereiden en te leiden", klinkt het.

  Wouters debuteerde op het hoogste niveau in België in 2002. In totaal was 15 jaar scheidsrechter op het hoogste niveau en 7 jaar internationaal scheidsrechter. In samenspraak met scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft hij besloten een punt te zetten achter zijn carrière.

  Wouters zou wel de intentie hebben binnen het scheidsrechterswereldje te blijven. Daarover zullen in de toekomst gesprekken worden gevoerd met Verbist.

  De laatste competitiematch in de hoogste klasse onder leiding van Wouters was Zulte Waregem - Antwerp op 17 december in het Regenboogstadion.

  Na "vakantieganger" Gumienny stopt nu ook Wouters

  Luc Wouters was afgelopen zomer een van de twee scheidsrechters die op vakantie waren tijdens de jaarlijkse testen voor de scheidsrechters. De andere was Serge Gumienny.

  Gumienny besliste daarna niet deel te nemen aan de herkansing en stopte onmiddellijk als scheidsrechter. Wouters nam wel deel aan het herexamen en slaagde bij zijn eerste poging in september. Vier maand later besliste ook Wouters om te stoppen.