• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB vraagt attest aan Antwerp: "Twijfels over conformiteit tribune"

  De nieuwe tribune op de Bosuil.

  Het Departement Veiligheid van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft aan Antwerp een attest gevraagd waarin de stad Antwerpen de veiligheid van de nieuwe Tribune 1 garandeert. "Er zijn wat twijfels over de conformiteit van de tribune", verklaart KBVB-woordvoerder Pierre Cornez.

  Antwerp heeft intussen al drie wedstrijden gespeeld waarbij Tribune 1 in gebruik werd genomen. Bij de inhuldiging van de nieuwe hoofdtribune stelde het stadsbestuur nog enkele gebreken op het gebied van brandveiligheid vast, maar de veiligheidsdiensten hebben nadien het licht op groen gezet.

  Zondag hervat Antwerp de competitie op de Bosuil tegen Club Brugge. De KBVB vraagt de Great Old het veiligheidsattest voor aanvang van de wedstrijd af te leveren. Het getuigschrift kan enkel uitgeschreven worden door het stadsbestuur, dat de veiligheid in het stadion moet controleren.