• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera: "Wat nu bij Real gebeurt is eigenlijk logisch"

  Real Madrid draait momenteel vierkant.

  Real Madrid draait een zeer grijs seizoen in La Liga. De Spaanse kampioen volgt op de 4e plaats al op 19 punten van leider Barcelona. Emilio Ferrera analyseert de Madrileense ondergang.

  "De nieuwe generatie moet nu komen"

  "De competitie is gespeeld voor Real Madrid. De titel is weg", is Emilio Ferrera, kenner van het Spaanse voetbal, duidelijk bij Sporza. "Een ticket voor de Champions League moet nu de ambitie zijn, niet meer dan dat."

  "Dat dit nu gebeurt is eigenlijk een beetje logisch. Real speelt niet met een jonge en nieuwe generatie. Ronaldo, Benzema en Bale: dat zijn niet de jongste spelers."

  "De nieuwe generatie moet nu komen, de nieuwe leider van de ploeg moet klaar zijn. Dat is momenteel niet het geval. Dat is het verschil met een ploeg als Barcelona."

  "Ronaldo is niet meer de Ronaldo van de laatste jaren, Messi is wel de Messi van de laatste jaren. Dat is het verschil tussen de twee clubs."

  "Is Zidane ideaal als je een ploeg wil bouwen?"

  Trainer Zinédine Zidane ligt door de ontgoochelende resultaten onder vuur. "Een trainer leeft van resultaten en die zijn nu niet goed. Een andere coach dan Zidane zou al lang buiten gelegen hebben."

  "Zidane heeft veel prijzen gepakt, maar met wie gaat Real het nieuwe Real Madrid bouwen? Met Zidane of niet?"

  "Hij is op het beste moment bij Real gekomen. Die ploeg had toen meer honger dan bijvoorbeeld Barcelona, qua leeftijd en maturiteit zaten de spelers ook in hun beste periode."

  "Toen was Zidane ideaal, maar ik weet niet of hij de ideale kandidaat is als je een ploeg wil bouwen."

  "Real moet met grote namen naar buiten komen"

  Moet Real Madrid de komende weken dan nog snel enkele transfers doen om de schade dit seizoen te beperken? "Zidane wil geen spits of verdediger, de pers vindt dat die spelers wel nodig zijn."

  "Dat is het huidige verhaal: Zidane hoeft niet weg, maar Real moet wel op tafel kloppen en met twee grote namen naar buiten komen. Eden Hazard? Zulke grote transfers gebeuren niet in de winter."