• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het is een half wonder dat Mignolet dit al zo lang volhoudt"

  Een sippe Simon Mignolet gisteren.

  Jürgen Klopp passeerde Simon Mignolet zondag in de topper tussen Liverpool en Manchester City. "Deze beslissing is zeer opmerkelijk en een enorme dreun voor onze landgenoot", zegt onze buitenlandsvoetbal-watcher Stef Wijnants. "Wat bezielt Klopp om zo te jongleren met zijn doelmannen?"

  Een enorme dreun

  Simon Mignolet keepte op nieuwjaarsdag wel nog de vorige competitiewedstrijd van Liverpool - een 1-2-overwinning op Burnley - maar kwam sindsdien niet meer in actie.

  Nu was het op zich niet abnormaal dat Mignolet vorig weekend ontbrak, want Liverpool moest aan de slag in de 3e ronde van de FA Cup en in principe speelt Mignolets Duitse concurrent Karius de bekermatchen.

  Maar dat Mignolet gisteren op de bank zat en dat trainer Klopp openlijk gezegd heeft dat Karius nu de nummer 1 is, is wél erg opmerkelijk.

  Het gerucht loopt al een tiental dagen dat Mignolet een felle ruzie met Klopp gehad heeft en dat hij daarom vorig weekend ook niet in de goal mocht staan. De entourage van Mignolet ontkent dat er een conflict is, maar wat er ook van zij: voor de superprofessionele Mignolet is de beslissing van Klopp een enorme dreun. Dit is een slag die moet aankomen.

  Tweet van Geert De Vlieger:

  Je zult hem niet horen roepen dat hij weg wil

  Het is duidelijk dat Klopp en Mignolet niet op dezelfde golflengte zitten. Of ze nog door door dezelfde deur kunnen weet ik niet, maar feit is dat Klopp altijd gezegd heeft dat Mignolet zijn nummer 1 was en dat hij 80 tot 85% van de matchen in doel zou staan.

  Mignolet was 10 dagen geleden nog kapitein en heeft geen grote blunders begaan. Terwijl zijn concurrent gisteren niet vrijuit ging. Dan kun je je afvragen: wat bezielt die trainer om zo te jongleren met zijn doelmannen? En wat is er gebeurd om zonder aanwijsbare reden zijn kar te keren?

  Mignolet heeft een contract tot 2021 in Liverpool en dat is geen klein contract. Wat hij daar verdient, kan hij in geen 20 andere clubs ter wereld verdienen. Dus zul je Mignolet niet horen roepen dat hij weg wil. Maar dat hij gekrenkt is, daar kun je vanop aan. 

  Nu, vorig jaar heeft Mignolet ook een tijdje zijn plaats aan Karius moeten afstaan. En toen hij is heel sterk teruggekomen. Ik denk dus dat Mignolet nog niet afgeschreven is.

  Given: "Ik snap niet dat Klopp zo met doelmannen omgaat"

  Het statuut van Mignolet was na de wedstrijd een gespreksthema in de Engelse media. Ex-doelman Shay Given zei op Sky Sports: "Ik snap niet dat Klopp zo met zijn doelmannen omgaat. Een club als Liverpool moet een duidelijke nummer 1 hebben. Voor een doelman moet het goed tussen de oren zitten. Je moet vertrouwen krijgen van je coach. Het voelt niet goed wat Klopp doet."

  Eerder al had ex-Engeland- en Liverpool-goalie Ray Clemence zijn bezorgdheid geuit toen Mignolet niet in de Champions League mocht spelen. 

  "Wat Klopp doet met zijn doelmannen is gewoon verkeerd. Je speelt niet met je doelmannen. Hoe moet Mignolet zich voelen? Hij was vorig seizoen uitstekend, begon goed aan dit seizoen, maar mag niet in de Champions League spelen. Het is niet de Carabao Cup (League Cup, red), hé? Dit is de Champions League. Iedereen wil die spelen, zeker de nummer 1 in het doel", zei Clemence.

  Ter info: Clemence is "the greatest ever goalkeeper of Liverpool". Lees: 470 matchen, alle trofeeën gewonnen, MBE en lid van de Orde van het Britse Rijk.

  Tweet van Karius na de zege tegen City:

  Klopp is de koning die alles beslist

  Maar, zoals eerder al aangehaald: vorig seizoen heeft Klopp Mignolet ook al naast de ploeg gezet. Dat heeft toen maar 4 matchen geduurd, omdat Karius enkele keren in de fout ging en Liverpool kostbaar puntenverlies leed. Klopp heeft toen moeten inbinden. Mignolet speelde daarna een sterke tweede seizoenshelft.

  Mignolet voelt sinds de komst van Karius, nu 1,5 jaar geleden, wel dat Klopp de Duitser graag nummer 1 zou maken. Het is een half wonder dat Mignolet dat nu al zo lang volhoudt. Dat komt omdat hij mentaal zo sterk is.

  Mignolet begon prima aan het seizoen. Zijn penaltysave in Hoffenheim leverde een Champions League-ticket op. Zonder aanwijsbare reden zette Klopp Mignolet eind augustus voor de match tegen Arsenal op de bank.

  "Hij krijgt rust", was de flauwe uitleg van Klopp. Mignolet vertrok naar de Rode Duivels, waar hij ook 10 dagen mocht rusten. Bij zijn terugkeer stond Mignolet in doel tegen Manchester City, maar half september kwam Klopp plots met het statement dat Karius in de Champions League zou spelen.

  Mignolet had jaren uitgekeken om opnieuw CL te spelen, was de held tegen Hoffenheim en werd nu droogjes meegedeeld dat Karius zou gaan spelen. Bij Liverpool is er wel een sportief directeur, Michael Edwards, maar die heeft weinig of niets in de pap te brokkelen. Klopp is er koning, hij beslist er alles.

  Ook 3e doelman trekt een lang gezicht

  Ook derde doelman Danny Ward is blijkbaar zeer ontevreden. Vorig seizoen werd Ward uitgeleend aan Huddersfield, waar hij het het hele seizoen voortreffelijk deed. Ward wilde graag met Huddersfield naar de Premier League, maar Klopp eiste hem opnieuw op.

  Ward mocht dit seizoen in de nationale bekers spelen, maar Karius stond vorige week dus in doel tijdens de FA Cup. En in de League Cup is Liverpool al uitgeschakeld... Ook Ward zit dus met een lang gezicht in de tribune of op de bank.

  Tweet van Mignolet na de overwinning:

  Stef Wijnants