Ga naar de inhoud

Merckx neemt revanche tegen Caudron op BK driebanden

 zo 14 januari 2018 19:07
Op het WK stonden Merckx en Caudron ook tegenover mekaar.
Eddy Merckx, de naamgenoot van de wielrenner, heeft zich voor de negende keer in zijn carrière tot Belgisch kampioen driebanden gekroond. In een droomfinale klopte hij wereldkampioen Frédéric Caudron met 40-27.

Met Frédéric Caudron en Eddy Merckx stonden niet alleen de nummers 1 en 2 van de wereld tegenover mekaar, de twee speelden twee maanden geleden ook de finale op het WK.

Op het BK nam Merckx revanche voor de 40-16-nederlaag in Bolivia. Merckx en Caudron hielden mekaar 11 beurten in evenwicht (15-14), daarna liep Merckx uit. Na 14 beurten stond het 27-14 in zijn voordeel.

Merckx behield de kloof, maar had het even moeilijk om het af te maken. Het lukte hem uiteindelijk in de 20e beurt. Met 40-27 verzekerde hij zich van een negende Belgische driebandtitel in zijn carrière.

"Fantastisch seizoen"

"Ik heb een fantastisch seizoen achter de rug", reageerde Eddy Merckx. "Tweede worden op het WK, dan winst in de wereldbeker in Hurghada en nu mijn negende nationale titel."

"Ik had natuurlijk ook liever de wereldtitel gewonnen, maar Frédéric was toen meer dan een maatje te sterk. Ik beschouw deze titel niet als een revanche voor het WK, maar een overwinning tegen de nummer 1 van de wereld is altijd meegenomen."

In de strijd om de derde plaats maakte Roland Forthomme brandhout van Ronny Brants. Hij won met 40-3.