Ga naar de inhoud

Enige misser breekt biatleet Florent Claude zuur op

 wo 10 januari 2018 16:07
Florent Claude presteerde sterk in Ruhpolding.
De Belgische biatleet Florent Claude heeft een toptienplaats gemist op de WB-manche in Ruhpolding. Claude eindigde op de 20 kilometer individueel als 25e, maar door een misser in de laatste schietbeurt liep hij een plaats in de top 10 mis.

Florent Claude kwam vandaag als enige Belg in actie op de WB-manche in Ruhpolding: 20 kilometer langlaufen met 4 schietbeurten van 5 schijven voor de individuele proef. En Claude deed het heel goed.

In zijn eerste 3 schietbeurten maakte Claude geen enkele fout en de genaturaliseerde Fransman stak zo een hand uit naar een plaats in de top 10. Maar bij zijn laatste schietbeurt ging het mis: Claude liet één schijf staan en kreeg zo 1 minuut straftijd aan zijn broek.

Claude moest uiteindelijk 3'50"7 toegeven op winnaar Martin Fourcade, goed voor de 25e plaats. Zonder die misser was onze landgenoot negende geworden. Claude kan toch tevreden zijn: het is al de derde keer dat hij dit seizoen WB-punten veroverd. Zo hield hij vandaag de Noorse meervoudige olympische kampioenen Ole Einar Bjørndalen en Emil Hegle Svendsen achter zich.

Twee Belgische biatleten op de Winterspelen?

Florent Claude is een van de twee Belgische biatleten die in aanmerking komen om deel te nemen aan de Winterspelen in Pyeongchang. Ook Michael Rösch staat er goed voor om een olympisch ticket te bemachtigen. De Winterspelen gaan op 9 februari van start.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.