• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Ik geloof nog in die grote zege, maar het moet allemaal eens meezitten"

  Sep Vanmarcke showt zijn opvallende nieuwe shirt.

  Door een hagelstorm heeft Sep Vanmarcke vandaag op de rollen moeten trainen op stage in Spanje. Het is het enige smetje op een voorlopig vlekkeloze voorbereiding. "Ik heb al alles kunnen doen wat ik wou."

  Sep Vanmarcke is sinds enkele dagen in Girona om er de laatste hand te leggen aan zijn conditie voor het wielervoorjaar. "Vorige week was het hier nog tussen de 20 en 25 graden, maar vanochtend werd ik wakker met hagel, bliksem en storm. De elektriciteit was zelfs uitgevallen."

  "Toen het gestopt was met hagelen, dacht ik toch nog buiten te kunnen trainen, maar het was te glad. Ik heb dan maar op de rollen gereden, maar eigenlijk had ik vandaag beter in België kunnen zijn."

  "Ik hoop dat het er ooit eens uitkomt"

  2017 was een seizoen zonder zege voor Sep Vanmarcke, maar hij maakt zich sterk dat dat in 2018 beter zal zijn. "Ik draai voorlopig een goeie winter, ik heb alles kunnen doen wat ik wou doen."

  "Vorig jaar draaide het ook goed, maar dan werd ik ziek in januari en begon ik te vallen zodra de koersen eraan kwamen. Hopelijk blijft dat nu achterwege."

  Het uiteindelijke doel voor Vanmarcke, die 30 jaar wordt in 2018, nog altijd een zege in een klassieker. "Na een jaar niets, zou een podiumplaats ook al mooi zijn. Je hoopt dat het er ooit eens zal uitkomen in de topkoersen."

  "Ik weet dat ik niet de man met het supertalent ben die alles naar zijn hand kan zetten. Maar ik zou mijn kansen eens voluit willen verdedigen en het moet ook allemaal eens meezitten."

  "Er staat een goeie ploeg voor het voorjaar"

  Enkele maanden geleden leek het er nog op dat Sep Vanmarcke op zoek zou moeten naar een nieuwe ploeg, omdat Cannondale zich terugtrok uit de wielersport. Maar uiteindelijk werd met E/F een nieuwe hoofdsponsor gevonden.

  "Ik denk dat er opnieuw een goeie ploeg staat voor het voorjaar. Het is spijtig dat Van Baarle de ploeg heeft verlaten, maar voor de rest zijn we toch versterkt. Docker is overgekomen van Orica. Dat is een goeie knecht voor het voorjaar. Breschel is er ook bij, net als Modolo, die vorig jaar nog 6e werd in de Ronde. En Langeveld, Phinney en Van Asbroeck zijn gebleven."