• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Shorttracker Pétré: "Familie en vrienden niet teleurstellen op Winterspelen"

  Ward Pétré: "Halve finales in Pyeongchang, is hele prestatie."

  Ward Pétré is in februari een van de twee Belgische shorttrackers op de Winterspelen in Pyeongchang. Voor de 20-jarige Belg wordt het een avontuur. "Ik ga me zo goed mogelijk voorbereiden en niet veel nadenken. Dan zal het vanzelf wel lukken", denkt Pétré.

  Shottrackers Ward Pétré en Jens Almey schaatsen op zaterdag 10 februari de 1.500 meter. "Ik ga proberen mijn mannetje te staan en duidelijk maken dat ik mijn olympische selectie verdiend heb", zegt Pétré.

  "Als ik de halve finales haal, dat betekent de top 12, dan zal dat al een hele prestatie zijn voor mij. Ik wil zowel mezelf als mijn familie en vrienden niet teleurstellen." De Winterspelen zullen wel indruk maken op Pétré.

  "Ik heb nog nooit zo'n grote competitie meegemaakt, dus ik wil ook wel wat rondkijken en ervaring opdoen. Ik ga me zo goed mogelijk voorbereiden en niet veel nadenken. Dan zal het vanzelf wel lukken."