• home
 • video
 • pas verschenen

  Matuidi is weer slachtoffer van racisme: "Kan alleen medelijden hebben"

  Blaise Matuidi beleeft geen prettige weken in Italië.

  Het Italiaanse voetbal wordt dezer dagen geteisterd door enkele racistische incidenten. Juventus-middenvelder Blaise Matuidi werd voor de tweede keer in ruim een week tijd het slachtoffer van racistische gezangen.

  Supporters van Hellas Verona lieten zich net voor de jaarwisseling ook al van hun minst fraaie kant zien in de competitiewedstrijd tegen Juventus. De Italiaanse club kreeg een boete van 20.000 euro opgelegd voor het racistische gedrag van zijn fans tegenover Blaise Matuidi.

  Volgens de Franse middenvelder van Juventus waren er ook gisteren tegen Cagliari racistische boodschappen te horen. Vorig jaar was er al een incident tussen Sulley Muntari en de fans van Cagliari.

  "Er was sprake van racisme tijdens de match. Zwakke mensen proberen me te intimideren met haat. Ik ben geen hater en ik kan eigenlijk alleen maar medelijden hebben met mensen die een slecht voorbeeld geven", schreef Matuidi op Facebook. "Voetbal is een manier om gelijkwaardigheid, passie en inspiratie te verspreiden en daar sta ik voor.”

  Cagliari biedt zijn excuses aan

  De verontschuldigingen van Cagliari op Twitter: "Je bent een geweldige speler en een voorbeeld voor jonge voetballers. We willen onze excuses aanbieden als je omwille van jouw huidskleur beledigd werd in de Sardegna Arena. Racisme hoort niet bij de Sardijnen. Enkel onwetendheid kan dergelijk gedrag verklaren."