• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Legt Van Aert de basis voor een nieuwe Belgische titel in het Griekse zand?

  Komend weekend staat het BK veldrijden in Koksijde op het menu. Wout van Aert liet vandaag de cross in Leuven schieten en bereidt zich in Griekenland voor. Tussen de Griekse parasols en zandkorrels werkte de wereldkampioen vandaag een reuzenslalom af. Op naar een nieuwe Belgische driekleur?

  In de voetsporen van Niels Albert

  Een tweetal weken voor het WK in Koksijde in 2012 trok Niels Albert - tegenwoordig de mentor van Wout van Aert - naar het zonnige Spanje.

  Daar legde hij, ver weg van alle drukte, de basis voor zijn wereldtitel. Zo tekende hij op het strand van Benicassim een miniparcours uit tussen de strandstoelen. Spelenderwijs werd hij beter en beter in het zand.

  Ook Laurens Sweeck snuift op stage al eens de zandsfeer op