Ga naar de inhoud

Edmondson verschalkt favorieten voor Australische titel

 zo 7 januari 2018 09:07
Alexander Edmondson straalt op het podium in Buninyong.
Alexander Edmondson heeft zich in Buninyong tot Australisch kampioen op de weg gekroond. De renner van Mitchelton-Scott bleef net buiten schot van het groepje der favorieten. Edmondson neemt de Australische titel over van Miles Scotson van BMC.

De Australiërs van BMC probeerde de race op het heuvelachtige parcours in Buninyong te controleren om Richie Porte de titel te bezorgen, maar de andere ploegen hadden een ander plannetje bedacht.

De ene aanval volgde de andere op en zo sprong Alexander Edmondson net voor de finale met enkele kompanen naar een eenzame vluchter. In de slotronde bleef Edmondson voorin over met Chris Harper, de favorietengroep volgde op korte afstand.

Dat groepje kwam in de laatste rechte lijn nog heel dicht, maar Edmondson had nog genoeg in de tank om naar de zege te sprinten. De jump van Jay McCarthy kwam net te laat. Zo gaat de Australische trui voor het eerst sinds 2014 weer naar een renner van Mitchelton, de opvolger van Orica.

Uitslag
1Alexander Edmondson186km in in 4u54'27"
2Jay McCarthyop 1"
3Chris Harper 
4Caleb Ewan 
5Nathan Haas 
6Chris Hamilton 
7Sam Crome  
8Simon Clarke  
9Brendan Canty  
10Nathan Earle  
11Ben O'Connor 
12Patrick Lane 
13Mark O'Brien  
14Richie Porte 
15Cameron Meyerop 7"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.