• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Edmondson verschalkt favorieten voor Australische titel

  Alexander Edmondson straalt op het podium in Buninyong.

  Alexander Edmondson heeft zich in Buninyong tot Australisch kampioen op de weg gekroond. De renner van Mitchelton-Scott bleef net buiten schot van het groepje der favorieten. Edmondson neemt de Australische titel over van Miles Scotson van BMC.

  De Australiërs van BMC probeerde de race op het heuvelachtige parcours in Buninyong te controleren om Richie Porte de titel te bezorgen, maar de andere ploegen hadden een ander plannetje bedacht.

  De ene aanval volgde de andere op en zo sprong Alexander Edmondson net voor de finale met enkele kompanen naar een eenzame vluchter. In de slotronde bleef Edmondson voorin over met Chris Harper, de favorietengroep volgde op korte afstand.

  Dat groepje kwam in de laatste rechte lijn nog heel dicht, maar Edmondson had nog genoeg in de tank om naar de zege te sprinten. De jump van Jay McCarthy kwam net te laat. Zo gaat de Australische trui voor het eerst sinds 2014 weer naar een renner van Mitchelton, de opvolger van Orica.

  Uitslag
  1Alexander Edmondson186km in in 4u54'27"
  2Jay McCarthyop 1"
  3Chris Harper 
  4Caleb Ewan 
  5Nathan Haas 
  6Chris Hamilton 
  7Sam Crome  
  8Simon Clarke  
  9Brendan Canty  
  10Nathan Earle  
  11Ben O'Connor 
  12Patrick Lane 
  13Mark O'Brien  
  14Richie Porte 
  15Cameron Meyerop 7"