• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: Barcelona verlost Coutinho uit zijn lijden bij Liverpool

  Coutinho kan eindelijk het shirt van Barcelona aantrekken.

  0 / 0
  Philippe Coutinho is een speler van FC Barcelona. De Braziliaan maakte er al sinds afgelopen zomer geen geheim meer van dat hij Liverpool wilde verlaten voor Spanje. Nu is de deal rond. Hij tekent een contract voor 5,5 seizoenen. In zijn contract staat een opstapclausule van 400 miljoen euro.

  Het was afgelopen zomer al een van de transfersoaps: een mogelijke verhuis van Coutinho van Liverpool naar Barcelona. In het begin van het seizoen weigerde de Braziliaan zelfs te spelen in Engeland in de hoop zo toch een transfer te forceren.

  Dat mislukte uiteindelijk, waardoor het hele circus deze winter opnieuw begon. De voorbije week kwam Coutinho ook al niet meer in actie bij Liverpool, officieel door een blessure, en hij trok ook niet met zijn ploegmaats naar Dubai, waar Liverpool een kleine stage houdt.

  Alles wees op een transfer naar Barcelona en de club van Lionel Messi heeft de overgang uiteindelijk ook bevestigd. Er komt zo een einde aan het verhaal van de 25-jarige Coutinho bij Liverpool, waar hij begin 2013 zijn handtekening zette.

  Barcelona zou 120 miljoen euro op tafel gelegd hebben, een bedrag dat met bonussen kan oplopen tot 160 miljoen. Dat maakt van Coutinho de duurste speler in de geschiedenis van de club en de op twee na duurste voetballer ter wereld, na Mbappé en Neymar, de speler die hij moet vervangen bij Barcelona.

  Coutinho heeft dus zijn droomtransfer beet en hij lijkt ook wel van plan om lang in Spanje te blijven. Wie hem nog wil losweken bij Barcelona zal 400 miljoen euro op tafel moeten leggen.

  Barcelona kondigde de transfer aan op Twitter: