• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie: "Geen transfer voor Mitrovic een tegenslag? Dat vind ik niet"

  Stefan Mitrovic blijft gewoon waar hij is.

  AA Gent loopt zo'n 4 miljoen euro mis nadat de deal tussen Stefan Mitrovic en Saint-Etienne is afgesprongen. Opvallend: de speler heeft de transfer zelf geannuleerd. "Stefan is een waardevolle speler voor ons, iemand die we niet graag lieten vertrekken", reageert Michel Louwagie bij Sporza.

  "We wisten dat Stefan een probleem aan zijn enkel had"

  Na de medische testen besliste Saint-Etienne om de transfer van Stefan Mitrovic te annuleren. Maar AA Gent-manager Michel Louwagie bevestigt bij Sporza dat de Servische verdediger zelf de overgang heeft stopgezet.

  "We wisten dat Stefan een klein probleem aan zijn enkel had. Na de testen heeft Saint-Etienne daarom de financiële voorwaarden van zijn contract aangepast: een lager vast loon, meer met premies. Stefan heeft daarop beslist om niet in te gaan op het voorstel", legt Louwagie uit.

  "Of dit een tegenslag voor ons is? Ik vind dat eigenlijk geen tegenslag. Stefan is een waardevolle speler, iemand die we niet graag lieten vertrekken. Een paar weken revalidatie zullen volstaan om die enkel weer in orde te krijgen. Dan hebben we er een goeie speler bij."

  "De wereld staat niet stil"

  "We zijn tevreden dat hij weer bij ons komt", gaat Michel Louwagie verder. "Veel supporters begrepen niet waarom we hem lieten gaan."

  "Maar als spelers veel meer kunnen verdienen, dan is het logisch dat ze zin hebben om te vertrekken. Dat is de situatie en daar moeten we mee omgaan."

  "Saint-Etienne zit in degradatiegevaar. De ploeg mag absoluut niet naar tweede klasse gaan. Ze staan onder druk en willen een speler die onmiddellijk inzetbaar is. Maar wat ons betreft: we zijn tevreden dat hij blijft. De wereld staat niet stil en er zullen voor Mitrovic nog gelegenheden komen om een transfer te realiseren."

  "Financieel? We hebben alles onder controle"

  AA Gent ziet weer een uitgaande transfer in het water vallen door medische redenen. Thomas Foket en Renato Neto keerden afgelopen zomer terug naar Gent na hun medische keuring.

  "Dit gebeurt nu een paar keer in een jaar, maar je kunt de situatie van Foket niet vergelijken met die van Mitrovic. Ik denk niet dat we daar iets achter moeten zoeken."

  Gent ziet wel een transfersom van zo'n 4 miljoen euro door de neus geboord. "Onze financiële situatie is goed. Het is niet zo dat we onze schuldpositie moeten afbouwen. We hebben alles onder controle."