• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Elfje Willemsen glijdt naar zesde plaats in Altenberg: "Ik voel opluchting"

  De vreugde is groot bij Elfje Willemsen en Sara Aerts.

  De Belgian Bullets hebben een grote stap richting de Winterspelen in Pyeongchang gezet. Elfje Willemsen parkeerde haar bobslee op de zesde plaats, An Vannieuwenhuyse viel net buiten de top 10. Beiden doen wel een goeie zaak in de olympische rankings.

  De Belgische bobsleevrouwen moesten presteren in Altenberg, een baan die hen goed moet liggen. Dat bleek ook in de twee runs, die ontsierd werden door enkele crashes.

  Elfje Willemsen stuurde haar bobslee bijna foutloos naar de zesde plaats op een van haar favoriete banen. An Vannieuwenhuyse maakte vooral in de eerste run enkele foutjes, maar dankzij een veel betere tweede run eindigde ze wel als twaalfde.

  Willemsen: "We kunnen weer genieten"

  • Elfje Willemsen: "Ik voel vooral opluchting. Het is eindelijk weer gelukt. We kunnen deze stijgende lijn bevestigen. We weten dat we het hier altijd goed doen en Sara heeft haar job goed gedaan. Vanaf nu kunnen we weer genieten. We zijn veilig."
  • An Vannieuwenhuyse: "Er zat nog meer in, maar ik mag tevreden zijn na twee degelijke runs. Ik ben weer een beetje uitgelopen op de Roemeense die ik achter mij moet laten. Volgende week is er de laatste selectiewedstrijd in Sankt Moritz. Daar moet de Roemeense 8 plaatsen beter doen dan ik om me nog in te halen. Die baan ligt ons. Ik kijk er naar uit."

  Uitslag:

  1. Humphries (Can) in 1'52"62
  2. Greubel Poser (VS) op 0"69
  3. Köhler (Dui) - 0"90
  4. Hengster (Oos) - 0"98
  5. Jamanka (Dui) - 1"04
  6. Willemsen - 1"21
  7. Hafner (Zwi) - 1"61
  8. Sergejeva (Rus) - 1"67
  9. Rodionova (Rus) - 1"76
  10. Rissling (Can) - 1"83
  11. Meyers Taylor (VS) - 1"83
  12. Vannieuwenhuyse - 1"91

  Bekijk de eerste run:

  Bekijk de tweede run: