• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury op stage: "Wordt een uitdaging om hier door te geraken"

  0 / 0
  Francky Dury en Zulte Waregem zijn 2018 ingedoken met een 4 op 39 in de competitie. Het tweede deel van deze voetbaljaargang wordt gekenmerkt door de strijd tegen de degradatie. "Ik ben nog maar half tevreden", zegt Dury over de twee versterkingen Harbaoui en Marcq.

  "We hebben mannen met baarden nodig"

  "De redding wordt een hele opdracht." Francky Dury windt er bij Sporza op stage in Spanje geen doekjes om. "We hebben heel veel pech gehad in 2017. Ik hoop dat de pech zijn dieptepunt bereikt heeft."

  Hoe kan Dury de hele matige reeks van zijn ploeg verklaren? "Dat ligt aan iedereen. Ik neem ook mijn verantwoordelijkheid. We zijn veel spelers kwijt. Meité en Lerager hebben we, door budgettaire redenen, niet kunnen vervangen. Net als Leye. En achterin hadden we enkele geblesseerden."

  "We hebben veel talent lopen. Ik heb al gezegd: mochten al die talenten eigendom van Zulte Waregem zijn, dan zouden we veel kapitaal hebben. Maar we hebben veel jongens moeten huren."

  "En dat zijn dan jongens van 18 tot 20 jaar, die in volle ontwikkeling zijn. Aan hen vragen om het op te lossen, dat gaat moeilijker. We hebben nu mannen met baarden nodig."

  "Ik hoop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt"

  Met Hamdi Harbaoui en Damien Marcq heeft Zulte Waregem "operatie redding" al stevig opgestart. "Maar ik ben nog maar half tevreden. We hebben vooraf gezegd dat we 4 spelers zouden halen. Er moet nog een flankaanvaller bij en ook nog een centrale verdediger."

  "We moeten ons versterken. We kunnen geen risico's nemen. We zijn dit ook niet gewoon. Eupen heeft dit al eens meegemaakt. Als ik die rechterkolom zie: dat is niet leuk."

  "Het wordt een uitdaging om hier door te geraken. Ik hoop dat iedereen daar zijn verantwoordelijkheid in neemt. In de voorbije zomer zijn we te zuinig geweest. We hebben veel transfers gedaan, maar het waren veel jonge spelers."

  "We moeten het niet erger maken dan het is"

  Heeft Francky Dury zelf nooit voor zijn positie gevreesd? "Ik had al twee keer ontslagen kunnen zijn. Met 2 op 18 en 2 op 21 kun je altijd ontslagen worden. Ik heb het geluk dat ik werk in een project en dat de leiding vertrouwen in me heeft. Maar ik moet ook mijn verantwoordelijkheid opnemen."

  "Er zijn nog 9 matchen. We hebben een bonus van 4 punten op Eupen. Het is erg, maar we moeten het niet erger maken dan het is. Ik hoop dat 2018 ons veel warmte en zon oplevert. En dat de hemel voor ons opklaart."