• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boeck: "We moeten de ambitie hebben om de finale van de Beker te halen"

  De Boeck doet het voorlopig uitstekend bij KV Kortrijk.

  0 / 0
  KV Kortrijk klom sinds de komst van Glen De Boeck naar het Guldensporenstadion uit een diep dal. De West-Vlamingen staan ondertussen op 4 punten van een plaats in Play-off I. Een stage in Spanje zit er niet in voor KVK, maar dat vindt De Boeck niet erg. "Ik heb van geen enkele speler een negatieve reactie gekregen."

  "Stage in Nieuwpoort dient om het groepsgevoel te versterken"

  Kortrijk blijft als enige club uit de Jupiler Pro League in België voor zijn winterstage. Een bewuste keuze. "De club had op dit moment geen budget vrij om naar Spanje te trekken. Uiteraard zijn de omstandigheden daar beter, maar ze zijn het hier gewoon om in België te blijven en ik kreeg van geen enkele speler een negatieve reactie."

  In Nieuwpoort zien de spelers geen bal. "Deze stage dient om het groepsgevoel te versterken en de groep vooruit te stuwen op mentaal vlak. Het is geen specifieke keuze om de bal thuis te laten. Heel veel ploegen doen dat tegenwoordig, denk ik. Het is ingeburgerd geraakt in het hedendaagse voetbal. Als trainer kun je er ook veel uit leren."

  Kortrijk deed het sinds de komst van De Boeck heel aardig in de competitie en de Croky Cup. Worden de ambities bijgestuurd voor het tweede deel van de competitie? "Ik heb met de club afgesproken dat het behoud verzekerd moet zijn. Daar zijn we mathematisch nog altijd niet zeker van."

  "Het bestuur wilde 20 punten bij mijn komst. Het zijn er 26 geworden en dus hebben we het al voortreffelijk gedaan. We wonnen 5 wedstrijden in de competitie en 2 in de Beker van België. We mogen niet klagen, maar we mogen ook nog niet tevreden zijn."

  "De Beker van België is trouwens niet minder belangrijk dan de competitie. Nu we daar staan, moeten we de ambitie hebben om die finale te halen. Dat leeft ook wel binnen de spelersgroep. Het gebeurt niet zo vaak dat je een finale kan spelen. Ik heb het zelf meegemaakt als speler en het zou leuk zijn om het nog eens te beleven."

  "Ik denk niet dat er nu veel zal veranderen. Daar is geen budget voor"

  Wat brengt de wintermercato voor KVK? "Niet veel denk ik. Ik ben daar sowieso wat tegen. Het is gemakkelijk om met veel geld de markt op te gaan om een situatie die je verkeerd hebt ingeschat in juni nu om te draaien met wat nieuwe spelers. Wat KVK betreft: ik denk niet dat er veel zal veranderen. Daar is ook geen budget voor."

  "Ik moet proberen om het beste uit mijn spelersgroep te halen. Dat lukt op dit moment vrij goed. Al mijn spelers liggen onder contract en ik denk niet dat er iemand zal vertrekken."

  Bekijk de volledige babbel met Glen De Boeck: