• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermant: "Wil het onderste uit de kan halen met Waasland-Beveren"

  Vermant begint wij W-B aan zijn eerste opdracht als hoofdtrainer.

  0 / 0
  Sven Vermant is sinds vandaag de nieuwe trainer van eersteklasser Waasland-Beveren. De ex-speler van onder meer Club Brugge ondertekende een contract voor 3,5 seizoenen en is heel ambitieus. "Ik hou van structuur en duidelijkheid. Dat wil ik ook overbrengen naar mijn spelers."

  "Ik heb er een zeer korte nacht opzitten"

  Vermant trainde tot nu toe de beloften van Club Brugge. Waasland-Beveren is zijn eerste opdracht als hoofdtrainer. "Ik heb er een zeer korte nacht opzitten", laat Vermant weten. "Ik was donderdagavond nog in het buitenland op een toernooi met de beloften van Club."

  "Toen ik hoorde dat de deal eindelijk rond was, ben ik in mijn auto gesprongen en naar Beveren gereden. Deze ochtend gaf ik hier al training. Ik was zeker niet uitgekeken op mijn job als beloftencoach bij Club, maar ik wou een stap hogerop zetten."

  "Waasland-Beveren was vragende partij. Dan komen mensen soms tot een overeenkomst. Bij ons was dat dus het geval. Na de eerste contacten liepen de onderhandelingen verder tot we vandaag het contract ondertekenden. Zo'n opportuniteit mocht ik niet laten liggen."

  "Er zit veel potentieel in dit team"

  Vermant volgt bij Waasland-Beveren zijn ex-ploegmakker Philippe Clement op, die naar Racing Genk trok. "Ik legde natuurlijk mijn oor te luister bij hem. Welke raad hij me gaf doet er niet toe, want ik ben hier nu trainer."

  Waasland-Beveren staat na 21 speeldagen op de 10e plaats in de Jupiler Pro League. Op welke manier wil Vermant zijn team in de tweede helft van het seizoen laten voetballen? "Ik hou van structuur en duidelijkheid."

  "Dat wil ik ook overbrengen naar mijn nieuwe spelers. Ik ga op stage in Spanje alles netjes analyseren en daarna werken we hier verder aan het succes met Waasland-Beveren. Er zit veel potentieel in het team, en ik wil met deze ploeg het onderste daarvan uit de kan halen."

  Voorzitter Huyck: "Vermant is de juiste man op de juiste plaats"

  Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck is tevreden met Vermant als opvolger voor Clement. "Sven is de juiste man op de juiste plaats. We hebben er voldoende tijd voor genomen om de juiste man te vinden, maar dat is ons zeker gelukt. We hebben niet overhaast gewerkt en alle kandidaten goed gewikt en gewogen. De timing van zijn aanstelling is perfect want zaterdag vertrekken we op stage."

  "Met de club Waasland-Beveren willen we opnieuw voor een langetermijnvisie gaan", vervolgde de voorzitter. "Daarom schotelden wij Sven een contract voor van 3,5 seizoenen. Zo kan er structureel gewerkt en gebouwd worden aan het elftal. Hij past in de filosofie van deze club en is bovendien een Belg. Dat is ook belangrijk voor ons."

  "Sven is een gedreven man en een geboren winnaar. Met hem hebben we de juiste man op de juiste plaats. Ik reken alvast op een nieuw succesverhaal binnen Waasland-Beveren. En hoe het zit het met de relatie met Racing Genk? Alles is ondertussen volledig uitgepraat."