• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Vermant volgt Philippe Clement op bij Waasland-Beveren

  Sven Vermant trainde het B-elftal van Club Brugge.

  0 / 0
  Waasland-Beveren heeft vanochtend zijn nieuwe coach bekendgemaakt: Sven Vermant. Die komt net als Philippe Clement destijds van Club Brugge. De 44-jarige oud-middenvelder trainde er het B-elftal. Vermant geeft om 10.30u zijn eerste training op de Freethiel, om 12.30u wordt hij voorgesteld aan de pers. Hij tekende voor 3,5 jaar. Clement trok vorige maand naar Genk.

  Onder Philippe Clement waaide er een nieuwe wind op de Freethiel en deed Waasland-Beveren het goed, met fris voetbal. Clement kreeg veel lof, maar ook gegadigden. Toen Albert Stuivenberg werd bedankt bij Genk, trok de Limburgse ex-club van Clement hem over de streep.

  Waasland-Beveren zat met een dubbel gevoel en nam zijn tijd in zijn zoektocht naar een nieuwe coach. Vandaag kwam er witte rook. Net als Clement vindt Vermant in Beveren zijn eerste job als hoofdcoach.

  De gewezen middenvelder van KV Mechelen, Club Brugge, Schalke 04 en de Rode Duivels was de voorbije jaren actief als jeugd- en beloftecoach in Brugge.

  WB-preses: "Alle vertrouwen in nieuw succesverhaal"

  Waasland-Beveren ging dus min of meer voor hetzelfde profiel van trainer. Het geeft weer een jonge Belgische trainer een kans om door te groeien. "Hij zal het project, dat begin dit seizoen werd ingezet, voortzetten. Uiteraard met zijn eigen kruiden en accenten. Als speler verzamelde hij de nodige nationale en internationale bagage om deze groep naar een hoger niveau te tillen. Ook als trainer bewees hij al goed werk te leveren", luidt het in een persbericht.

  Voorzitter Dirk Huyck: "We willen op de Freethiel op de lange termijn werken, dat is al een tijdje duidelijk. Sven heeft ook veel goesting om zich in ons project te storten. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit opnieuw een succesverhaal wordt."

  Vermant trekt morgen al met zijn selectie op winterstage naar San Pedro del Pinatar in Spanje.