• home
 • video
 • pas verschenen

  Roma-coach Di Francesco rekent niet op Nainggolan dit weekend

  Nainggolan zit niet in de wedstrijdselectie.

  Radja Nainggolan is door Roma-coach Di Francesco niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel tegen Atalanta van morgen. "Voor wie fouten maakt, zijn er gevolgen", zei de Italiaan in zijn vooruitblik naar de wedstrijd.

  Nainggolan wordt door zijn coach gestraft voor een filmpje dat opdook van de Rode Duivel tijdens een wild nieuwjaarsfeest. "Voor wie fouten maakt, zijn er gevolgen", liet Di Francesco optekenen bij het begin van zijn persconferentie.

  "Deze beslissing is in lijn met de gedragscode van de club. Ik sta achter de beslissing en de speler in kwestie heeft ze ook aanvaard."

  In het filmpje, dat door Italiaanse media gepubliceerd werd en al snel viraal ging, was een rokende, drinkende en vloekende Nainggolan te zien en te horen. Het leverde een storm aan reacties op, uiteindelijk kwam Nainggolan wel tot inkeer en bood hij zijn excuses aan.

  Donderdag meldden Italiaanse media nog dat Nainggolan voor het voorval een boete van meer dan 100.000 euro van Roma kreeg. Roma staat na 20 speeldagen op de 4e plaats in de Serie A met 39 punten, 9 minder dan leider Napoli. Atalanta is negende. Het team van Timothy Castagne heeft 27 punten op de teller staan.

  Enkele tweets over de persconferentie: