• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lotto-Soudal laat toptalent Lambrecht debuteren Down Under

  Lambrecht rijdt zijn eerste seizoen bij de profs.

  Lotto-Soudal heeft zijn selectie voor de Tour Down Under (16/01-21/01) vrijgegeven. De Belgische WorldTour-formatie trekt zonder uitgesproken klassementsambities naar Australië, maar wel met toptalent Bjorg Lambrecht en 2-voudig winnaar André Greipel.

  Lotto-Soudal selecteert drie Belgen voor de Tour Down Under: Thomas De Gendt, Jens Debusschere en Bjorg Lambrecht. Die laatste debuteert dit seizoen op het hoogste niveau. Hij reed in 2017 wel een aantal koersen bij de profs, maar nog niet in de WorldTour.

  Vullen de selectie aan: André Greipel, die de Tour Down Under al 2x won in het verleden en er ook 16 ritzeges pakte, Marcel Sieberg, thuisrijder Adam Hansen en Lars Ytting Bak. Lotto-Soudal had met Rafael Valls vorig jaar de nummer 7 in de TDU. De Spanjaard verkaste in het tussenseizoen naar Movistar.

  De aankondiging van de selectie op Twitter: