• home
 • video
 • pas verschenen

  Golden State wint kraker tegen Houston

  Stephen Curry was met 29 punten de uitblinker bij Golden State.

  Met Golden State en Houston stonden gisteren de nummers 1 en 2 uit de Western Conference tegenover elkaar. Golden State won de wedstrijd met 114-124. Kevin Durant ontbrak door een kuitblessure.

  Stephen Curry (29 punten) en Klay Thompson (28 punten) leidden de Golden State Warriors naar de zege. De ploeg uit Oakland moest het wel stellen zonder Durant, die last heeft van een kuitblessure. Draymond Green deed met een triple double (17 punten, 14 rebounds, 10 assist) ook meer dan zijn duit in het zakje. 

  Bij de Houston Rockets waren Eric Gordon (30 punten) en Chris Paul (28 punten) de uitblinkers. De thuisploeg miste sterkhouder James Harden door een blessure aan zijn hamstring.

  Golden State (31 zeges, 8 nederlagen) verstevigde met de overwinning zijn leidersplaats in het westen. Houston blijft 2e met 27 zeges en 10 nederlagen.

  In de andere partij van de avond boekte Oklahoma City, de nummer 5 uit het westen, een 117-127 overwinning bij de LA Clippers. Russel Westbrook tekende voor zijn 13e triple double van het seizoen (29 punten, 12 rebounds, 11 assists). Paul George werd met 31 punten topschutter. 

  VIDEO: Curry en Thompson waren de grote uitblinkers

  Curry was in goede doen gisteren: