• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "NHL-spelers hebben sleutel voor Winterspelen 2022 in eigen handen"

  Dit jaar zullen we geen NHL-spelers zien op de Winterspelen.

  De voorzitter van de Internationale IJshockeyfederatie denkt dat de spelers van de NHL zelf de sleutel in handen hebben om de de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie (NHL) te overtuigen wel te mogen spelen op de volgende Winterspelen in 2022 in China.

  Rene Fasel, voorzitter van de Internationale IJshockeyfederatie, zei op een conferentie in de Verenigde Staten dat de oplossing voor NHL-spelers om naar de Olympische Winterspelen te mogen "in hun eigen handen ligt".

  De spelers moet de NHL overtuigen om hen naar de Spelen in 2022 te laten vertrekken, zei Fasel. Maar hij werd meteen van antwoord gediend door de baas van de NHL. De NHL is niet klaar om opnieuw te onderhandelen, zei Don Fehr.

  Volgens Fehr is het belangrijk dat NHL-spelers kunnen deelnemen aan de Winterspelen in 2022, maar hij voegde er fijntjes aan toe dat er dan iets gedaan zal moeten worden aan het standpunt van de Internationale IJshockeyfederatie, die weigert te betalen voor transport en verzekeringen.