• home
 • video
 • pas verschenen

  Heup houdt Andy Murray weg van Australian Open

  Andy Murray (ex-ATP 1) speelde geen officiële match meer sinds Wimbledon.

  Zoals verwacht laat Andy Murray verstek gaan voor de Australian Open. De Brit, die geen officiële match meer speelde sinds Wimbledon, heeft nog altijd last van zijn heup. Eerder deze week zegde de ex-nummer 1 ook al af voor het ATP-toernooi van Brisbane, dat was een teken aan de wand.

  Murray (30) verloor op 12 juli in de kwartfinales van Wimbledon, zijn laatste officiële duel. Om zijn heupletsel te behandelen koos hij voor een weg zonder operatie. In november kwam hij in actie in een demonstratiewedstrijd tegen Roger Federer en vorige week gaf hij kort de Spanjaard Roberto Bautista partij in Abu Dhabi.

  ATP-Brisbane deze week liet hij echter schieten. Hij zei toen na te denken over een operatie. De knoop over de Australian Open hakte hij vandaag door.

  "Jammer genoeg kan ik dit jaar niet meedoen in Melbourne. Ik ben nog niet klaar om in competitie uit te komen. Ik keer terug naar huis om alle opties af te wegen."

  Murray is 5-voudig finalist in Melbourne, maar kon er nog nooit winnen. Vorig jaar werd hij in de 1/8e finales geklopt door de Duitser Mischa Zverev. Hij stond toen nog 1e op de ATP-lijst, nu is hij 16e.

  Tweet van organisatie: