• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien in DNA Nys: "Ik zie alles terugkomen. Letterlijk alles"

  Thibau etaleert zijn vader graag zijn technisch vernuft op een fiets.

  Voor "DNA Nys" werd het reilen en zeilen van het gezin Nys bijna twee jaar lang gevolgd. In de tweede aflevering ziet u onder meer hoe papa Sven en mama Isabelle Nijs steeds meer van vroeger zien terugkomen als ze naar hun zoon Thibau kijken. Bekijk hier enkele leuke fragmenten uit de 2e aflevering.

  "De geschiedenis herhaalt zich, dat is wel een beetje raar"

  De supportersclub van Thibau Nys organiseert een eetdag. Voor papa Sven zijn dat soort initiatieven best herkenbaar. Maar mama Isabelle Nijs ziet veel meer gelijkenissen. "Ik zie alles terugkomen. Letterlijk alles. De manier waarop hij zijn leven opbouwt, de media-aandacht, het reizen, de manier van koken of jezelf verzorgen."

  "Met mij niet ze, vriend"

  Tijdens een trainingsrit wil Thibau zijn technisch vernuft etaleren aan zijn vader. Als een trialbiker probeert hij een houten tafel te beklimmen. Sven Nys lacht omdat het eerst niet lukt. “Mij altijd maar uitdagen, hé”, reageert Thibau, die uiteindelijk zijn showtje toch tot een goed einde brengt.

  "Als ik zie hoe sommige profs in het veldrijden moeite hebben om over balkjes te springen, denk ik: Thibau zal op die leeftijd die balkjes niet raken. Hij vliegt er over", zegt sportcoach Paul Van Den Bosch.

  Alleen Nathan Van Hooydonck reed ooit sneller een klimtijdrit dan Thibau

  Thibau trekt tijdens de zomervakantie naar Malmedy voor een trainingskamp. Op het programma staat ook een klimtijdrit. Thibau rijdt de tweede beste tijd bij de eerstejaarsnieuwelingen in 20 jaar. De beste ooit: Nathan Van Hooydonck, neef van Edwig Van Hooydonck en nu renner bij BMC.

  "Testresultaten geven al iets mee. Maar iedereen zegt dat Thibau in mijn voetsporen zal treden en eigenlijk kan niemand dat zeggen", relativeert papa Sven.

  Herbekijk de volledige aflevering

  DNA Nys gemist? Bekijk de volledige eerste aflevering op vrtnu.be.