• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Ik zeg tegen Eden: "als jij nieuw contract tekent, dan ik ook""

  Ploegmaats bij de Rode Duivels en bij Chelsea.

  Thibaut Courtois en Eden Hazard bewezen gisteren nog maar eens hun waarde voor Chelsea, maar er wordt vaak gespeculeerd over een eventueel vertrek van de Belgen naar Real Madrid. Volgens de nationale doelman is dat voorlopig niet aan de orde. "Ik ben gelukkig bij Chelsea en sta dicht bij een nieuwe overeenkomst."

  "Eden Hazard is onvervangbaar bij Chelsea"

  Het duel tussen Arsenal en Chelsea eindigde gisteren op 2-2. Eden Hazard zette een penalty om en Courtois pakte uit met een wereldsave. Na de match sprak de nationale doelman met enkele journalisten van de London Evening Standard. Hij kreeg bijzonder veel vragen over de transfermarkt en de interesse van Real Madrid voor hem en Hazard.

  "Een speler als Hazard verliezen zou slecht zijn voor deze club. Hij is onvervangbaar. Met het geld dat we voor hem krijgen, kunnen we misschien 5 andere spelers kopen, maar die zullen niet zijn zoals Eden. Als Chelsea Hazard verliest, is dat alsof Barcelona Messi verliest of Real Ronaldo."

  "Als Chelsea de beste club ter wereld wil zijn, moet het spelers zoals Hazard kunnen houden."

  "Ik ben gelukkig bij Chelsea en focus me op deze club"

  En hoe zit het met de toekomst van Courtois bij Chelsea? Zijn contract loopt af in 2019, maar er zouden wel gesprekken lopen over een nieuwe overeenkomst. "Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen. We zullen nog een paar weken wachten, maar dan zal er gepraat worden. Ik ben gelukkig bij Chelsea en sta dicht bij een nieuw contract."

  "Of ik afgeleid ben door die gesprekken? Niet echt. Ik ben rustig want voorlopig lig ik gewoon onder contract bij Chelsea. Er zijn veel geruchten, maar ik focus me op mijn club."

  "Of Eden Hazard en ik elkaar aanmoedigen om bij te tekenen? Ja. Hij zegt: "Als jij tekent, teken ik". En ik zeg hetzelfde tegen hem. We zijn hier allebei gelukkig. We zijn al twee keer kampioen geworden en kunnen hier samen nog mooie momenten beleven."

  "Of de club spelers moet halen deze winter? Het is makkelijk om zoiets te zeggen, maar de markt is losgeslagen. Er wordt veel te veel betaald voor spelers."