• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sagan: "Ik wil graag scoren in Sanremo en Roubaix"

  Sagan werd in Bergen voor de derde opeenvolgende keer wereldkampioen.

  Peter Sagan heeft in een interview met de Gazzetta dello Sport vooruitgeblikt naar het komende wielerseizoen. De drievoudige wereldkampioen en kersverse papa is uiteraard ambitieus. "Onze ploeg is veel sterker geworden. Ik wil zoveel mogelijk winnen in de regenboogtrui."

  "Ik denk nog niet aan het WK in Innsbruck"

  Sagan, die eind deze maand 28 kaarsjes mag uitblazen, begint aan zijn 10e seizoen op het hoogste niveau. Welke koersen staan met rood aangestipt? "Ik zou heel graag Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo eens winnen."

  "Maar tegen een tweede zege in de Ronde van Vlaanderen zeg ik uiteraard ook geen neen. Mijn programma verandert normaal gezien niet veel. Ik begin in Australië aan het seizoen met de Tour Down Under en ga daarna op stage naar de Sierra Nevada in Spanje."

  "Ik rijd waarschijnlijk ook het openingsweekend in Vlaanderen, waarna ik de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico betwist in aanloop naar Milaan-Sanremo. Daarna gaat het in één rechte lijn naar de kasseiklassiekers."

  Sagen kreeg met Daniel Oss een nieuwe rechterhand. "Ik ben heel blij met zijn komst. Daniel is een goede vriend en een fantastische renner. Onze kern voor de klassiekers is heel goed en veel sterker geworden, met ook nog Marcus Burghardt, Maciej Bodnar, Lucas Pöstlberger en mijn broer Juraj."

  Is een 4e opeenvolgende wereldtitel opnieuw een doel voor Sagan? "Het WK is nog heel ver weg en ik denk er dan ook nog niet echt aan. Het parcours ligt me niet 100% en is meer op het lijf geschreven van renners als Nibali of Valverde."

  "Ik wil voorlopig gewoon genieten van mijn tijd in de regenboogtrui en er zoveel mogelijk koersen proberen in te winnen. Daarna zien we wel wat er mogelijk is in Innsbruck."

  "Alles is veel emotioneler geworden sinds de komst van Marlon"

  Sagan begint voor het eerst in zijn carrière aan het nieuwe seizoen als vader. Verandert dat veel voor de Slowaak? "Het is een enorm leuk gevoel, moeilijk te beschrijven. Marlon maakt me gewoon heel erg gelukkig."

  "Ik denk dat ik een normale vader ben die bezorgd is wanneer hij huilt en ik niet kan begrijpen wat hij wil. Mijn leven is enorm veel veranderd. Alles is veel emotioneler nu. Ik moet eerlijk toegeven dat Kate het meeste met hem bezig is nu. Maar dat zal wel veranderen eens hij ouder wordt. Ik heb wel wat slaap verloren de laatste tijd, maar dat is het zeker waard."