• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola: "De kalendermakers helpen onze spelers om zeep"

  Guardiola haalde De Bruyne na 80 minuten van het veld.

  De blessure van Kevin De Bruyne viel mee, maar de ziekenboeg van Manchester City is nog lang niet leeg. Coach Pep Guardiola wijst met een beschuldigende vinger naar de kalendermakers. "Dit is niet meer normaal."

  Na het gelijkspel tegen Crystal Palace knoopte Manchester City in het nieuwe jaar opnieuw aan met de overwinning tegen Watford. Kevin De Bruyne, enkele dagen geleden nog het slachtoffer van een stevige tackle, stond gewoon op het veld en speelde een uitstekende match.

  "De Bruyne is in de namiddag komen testen en hij toonde dat hij fit was", zei Guardiola. "We hebben met hem gesproken en hij wilde spelen, ook al had hij nog wat pijn. Als hij wil spelen, dan laat ik hem ook spelen."

  "Iedereen kent zijn kwaliteiten en we zetten stappen vooruit naar de titel als we winnen. We volgen Kevin in zijn verlangen om te spelen en meer te winnen."

  "Als er dopingcontroles zijn, moeten er ook kalendercontroles zijn"

  De Bruyne was dan wel fit, de blessurezorgen voor Guardiola zijn nog niet over: Gabriel Jesus is ongeveer twee maanden out met een knieblessure, Kyle Walker verliet gisteren ook vroegtijdig het veld en Mendy herstelt nog van een operatie.

  "We hebben heel veel blessures de laatste tijd. De kalendermakers helpen onze spelers om zeep. Ze moeten eens goed nadenken, want dit is niet meer normaal", zegt Guardiola over de snelle opeenvolging van wedstrijden.

  "'The show must go on', maar we moeten wel voldoende spelers hebben. Als ze elke week dopingcontroles doen, moeten ze ook het speelschema eens controleren. We beschermen de spelers niet in Engeland en dat is een fout."

  "We moeten naar de kwaliteit van de matchen kijken, niet de kwantiteit. Ik zeg niet dat Boxing Day moet sneuvelen, maar wel dat de wedstrijden beter moeten worden gespreid. Wij proberen de spelers te verzorgen, de kalender doet dat niet."