• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Darcis: "Ik hoop dat ik eind mei opnieuw mag tennissen"

  Darcis hoopt eind mei weer te tennissen.

  0 / 0
  Hoe zou het nu zijn met Steve Darcis na de verloren Daviscup-finale? Sporza sprak met hem over zijn elleboogblessure en zijn toekomst in het tennis. "Ik wil 100 procent zijn voor Wimbledon."

  "Slecht einde van 2017"

  "2017 is voor mij niet goed geëindigd met de verloren Daviscup-finale", zegt Darcis. "Mijn elleboog is ook nog altijd niet in orde. Ik heb 2 à 3 dokters gesproken en die zeggen allemaal hetzelfde. Als ik nog enkele jaren wil tennissen, dan ben ik verplicht om nu rust te nemen en alles grondig te verzorgen."

  "Ik heb nu een tiental dagen vakantie. Daarna onderga ik een behandeling aan mijn elleboog. Dan zal ik 2 tot 3 maanden geen tennisracket aanraken. Ik hoop dat ik eind mei weer kan tennissen."

  "Als ik op tv tennis zie, dan heb ik het wel even moeilijk. Ik heb me ook voorbereid om daar te zijn, maar ik ben nu hier. Ik heb het het geluk dat ik een superfamilie heb, met mijn vrouw en kinderen. Ik moet me verzorgen en voldoende rust nemen."

  "Ik wil gewoon spelen zonder pijn"

  "Ik ben altijd bezig met het tennis, ook al sta ik niet op het veld. Het is nu wel niet zo dat ik mijn dagen spendeer aan het kijken van tennis. 's Ochtends als ik opsta bekijk ik de resultaten en ook 's avonds als ik ga slapen. Maar ik heb mijn vrouw en twee dochtertjes. Ik kan hen zien opgroeien, dat is zeker geen verloren tijd."

  "Dankzij de beschermde ranking (spelers die minimaal 6 maanden geblesseerd zijn, kunnen vragen om een beschermde rangpositie) zal ik niet veel posities verliezen. Rond 28 mei zal ik dan mijn eerste toernooi spelen. Het kan zijn dat ik daarvoor al in orde ben, maar ik zal voldoende tijd nemen. Ik wil gewoon spelen zonder pijn."

  "Ik hou nog altijd van tennis"

  "Ik heb gisteren de kalender gezien van Roland Garros. Dat begint op 27 mei. Voor mij komt dat wellicht te vroeg. Ik wil 100 procent zijn voor Wimbledon. Maar moest het lukken om deel te nemen aan Roland Garros, dan zal ik dat ook gewoon doen."

  "De vraag was vooral: Blijf ik spelen met pijn en ben ik binnen enkele weken terug out? Of rust ik goed uit voor de komende 5 tot 6 maanden en speel ik nog enkele jaren tennis? Dan was de beslissing snel genomen. Ik heb zin om te vechten en te trainen. Ik hou nog altijd van tennis. Ik wil mijn passie nog enkele jaren kunnen beoefenen. "

  "Het was wel een kleine klap, ik had ook mij ook voorbereid in Abu Dhabi. Maar ik relativeer het allemaal. Het is niet dramatisch, het is het leven. Ik had er voor de Daviscup alles aan gedaan om fit te zijn, jammer genoeg speel ik niet al te best. Fysiek gezien was ik wel 100 procent. Maar het is makkelijk praten na de resultaten."

  "Goffin kan nog beter worden"

  "Goffin moet verder doen zoals op het einde van 2017, met enorm veel vertrouwen. Hij speelde zonder druk en maakte weinig fouten. Hij speelt ook agressiever dan vroeger en gaat vaker naar het net."

  "Hij heeft aan iedereen getoond dat hij de beste van de besten kan verslaan. Hij kan nog beter worden. De anderen, zoals Federer, worden ouder, raken niet af van blessures. Dus waarom zou hij dit jaar niet iets ongelooflijks kunnen doen, hij is daartoe in staat. "