• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beachvolleyballers: "Cruciale punten verzamelen voor de wereldranglijst"

  Voor Koekelkoren en Van Walle is Den Haag de start van een lang seizoen.

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle zullen 2018 inzetten met een indoorcompetitie. De Belgische kampioenen willen dit jaar hun plaats op de wereldranglijst verdedigen. "Dit toernooi is een waardemeter om te zien waar we staan", zegt Koekelkoren.

  "Meerdere topteams in Nederland om tegen te sparren"

  Koekelkoren en Van Walle treden deze week aan op een World Tour-toernooi in Den Haag dat loopt van 3 tot en met 7 januari. Het wordt een indoortoernooi, want het slechte weer gooit roet in het eten.

  "We trainen ook graag in Nederland omdat er meerdere topteams spelen en we zo tegen verschillende teams kunnen sparren. Dat biedt zeker een meerwaarde", zegt Van Walle.

  Voor het Belgische beachvolleybalduo wordt het de eerste competitie in ruim twee maanden. "Dit toernooi is een waardemeter om te zien waar we staan, maar eveneens direct de kans om cruciale punten te verzamelen voor de wereldranglijst", stelt Koekelkoren.

  "Voor ons is dit dus meteen belangrijk. Een concrete ambitie uitspreken is heel moeilijk, omdat we de voorbije maanden met onszelf bezig waren. Nu kunnen we dus zien waar onze tegenstanders staan. We willen sowieso wel de poule overleven en dan zien we wel wat er komt", vult Van Walle aan.

  "2018 wordt een lang seizoen"

  Na Den Haag volgt er de CEV Masters in Pelhrimov in Tsjechië (14-15 januari). "Er zal een zeer sterke bezetting zijn met verschillende Europese toppers die ritme willen opdoen. We kijken in de eerste plaats naar onszelf, maar zo kunnen we ook zien hoever de andere teams staan", zegt Van Walle.

  "2018 wordt sowieso een lang seizoen", benadrukt Koekelkoren. "Daarom bekijken we altijd welke combinatie van toernooien het beste is qua reisschema en punten. Het is een uitdaging om de krachten juist te doseren en gericht te pieken."

  "We willen dit seizoen graag onze plaats op de wereldranglijst verdedigen en een podiumplaats pakken op een belangrijk toernooi, nadat we in 2017 een 4e plaats pakten op het EK en in Quinzhou. Al blijft het vooral belangrijk dat we ons eigen niveau opkrikken zonder naar anderen te kijken. Uiteindelijk uit zich dat toch in resultaten."

  "Hoofdoel is kwalificatie afdwingen voor de Olympische Spelen"

  Voor een rechtstreeks olympisch ticket voor de Spelen in Tokio 2020 moeten de Belgische kampioenen in het voorjaar van 2020 in de top 16 van de uitgezuiverde wereldranglijst staan. 

  Er gaan maximaal twee teams per land naar Tokio. Koekelkoren en Van Walle sloten 2017 af op de 15e plaats.